G4Media.ro

Primarul din Mariupol anunță o epidemie de boli infecțioase și o criză…

Primarul din Mariupol anunță o epidemie de boli infecțioase și o criză sanitară de proporții din cauza înmormântărilor în masă în gropi de mică adâncime: ”Ploile de vară vor duce la contaminarea surselor de apă”

Primarul ucrainean al orașului Mariupol, Vadim Boychenko, a declarat sâmbătă că înmormântările în masă în gropi de mică adâncime din oraș și defectarea sistemelor de canalizare ar putea provoca o criză de sănătate, transmite The Guardian.

El a adăugat că ploile de vară amenință să contamineze sursele de apă, făcând presiuni asupra forțelor rusești pentru a permite locuitorilor să părăsească orașul în siguranță.

În plus față de catastrofa umanitară creată de ocupanții și colaboratorii (ruși), orașul este în pragul unei epidemii de boli infecțioase, a declarat el pe aplicația de mesagerie Telegram.

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Primarul ucrainean din exil.

 2. Cine? Vadim Boychenko, care nu a mai fost de trei luni in Mariupol? Acel primar ne zice noua ce si cum la Mariupol?

  Ahahahahahahahah

 3. La cât de înghesuiti erau aia în catacombele azovstal e ciudat ca nu s-au îmbolnăvit de covid…

  Nirmal ca în lipsa apei potabile e posibil sa izbucneasca epidemii gen dizenterie, holera etc. Partea proasta e că și în vestul Europei datorita crizei energetice e posibil sa apară asa ceva…

 4. Pasiunea unui ucrainean de a comenta despre situtatia din orasl rus Mariupol nu poate sa ii dea de-ale gurii pe viata. Hai sa punem mana pe o capsuna, pe un sparanghel, ceva.

 5. Era bine dacă era dată și poziția actualului primar. Oricum, din imaginile difuzate de televiziunile rusești rezultă că unele cartiere, cele periferice care au preponderent case sunt locuite, precum și unele zone rezidențiale cu blocuri, din partea centrală a orașului. În aceste zone a fost restabilit curentul și gazele, probabil și alimentarea cu apă, întrucât de vreo săptămână nu au mai fost difuzate imagini cu cisterne care distribuiau apă. Se pot vedea angajații primăriei și ai serviciilor de situații de urgență, care înlătură molozul în anumite zone din oraș, și deminează zona industrială, în special Azovstal. Sunt deschise 4 piețe și mai multe magazine. Pe străzi se pot vedea destul de mulți locuitori, probabil etnici ruși.

  • Pot confirma ca au dat drumul si la transportul in comun.

   Meanwhile G4Media: „Mariupol e un oras fantoma, fara oameni”

   :))))))))))))))))