G4Media.ro

Primarul din Iași se plânge că nu va putea achita facturile pentru…

Primarul din Iași se plânge că nu va putea achita facturile pentru transportul public, salubritate, apă caldă dacă în prima ședință a forului local nu va fi adoptat bugetul pentru 2021

Amânarea adoptării bugetului național a creat neplăceri și în teritoriu, primarii fiind îngrijorați că eventuale blocaje în forurile administrative locale din partea opozanților ar putea prelungi și mai mult întârzierea adoptării bugetelor pentru 2021. Edilul municipiului Iași, Mihai Chirică transmite că a ajuns la limită și că un eventual blocaj din partea consilierilor locali, la ședința de joi de adoptare a bugetului, l-ar putea lăsa în imposibilitatea de a mai achita facturile pentru transportul public, salubritate sau apă caldă.

„Fără un buget aprobat nu vom putea plăti facturile pentru serviciile de salubritate, transport public în comun, apă caldă şi căldură, iluminat public. Sunt sigur că nimeni nu îşi doreşte un oraş cufundat în întuneric, invadat de gunoaie, fără posibilitatea deplasării la serviciu, lipsit de minima civilizaţie adusă de furnizarea apei calde! Întregul sistem de siguranţă şi ordine publică, sănătate, curăţenie stradală, spaţii verzi, transport public şi îngrijirea şi educarea copiilor noştri ar fi puse în pericol. Am încredere în buna judecată a membrilor Consiliului Local şi în puterea lor de a pune pe primul loc interesele ieşenilor, astfel încât în şedinţa de joi să avem o dezbatere responsabilă şi un vot pe măsură. Stimaţi consilieri locali, propuneţi! Dezbateţi! Votaţi în consecinţă şi cu responsabilitate! Reprezentaţi cu onoare ieşenii care v-au trimis în Consiliul Local”, a transmis primarul Mihai Chirica, într-o postare pe Facebook.

Avertismentul edilului ieşean vine în contextul în care formațiunea sa politică (PNL), nu deține o majoritate în forul Consiliului Local. Deşi s-au purtat mai multe negocieri în ultimele luni, USR PLUS nu a acceptat oferta liberalilor ieşeni pentru o alianţă pe plan local şi judeţean, astfel că Mihai Chirică se așteaptă să întâmpine dificultăți în privința adoptării bugetului pentru 2021.

Prin intermediul aceleiaşi postări, edilul ieşean spune că o parte dintre proiectele care vor fi dezbătute de consilieri în şedinţa de joi sunt făcute în baza a mii de solicitări şi propuneri venite din partea cetăţenilor.

„Sunt sigur că membrii Legislativului ieşean sunt conştienţi că nu sunt doar consilierii unor partide, ci sunt oamenii pe care dumneavoastră, ieşenii, i-aţi împuternicit, prin vot, să reprezinte interesele legitime ale comunităţii. Prin urmare, una dintre îndatoririle lor principale este de a se prezenta în sala de Consiliu şi de a-şi exercita dreptul pe care ieşenii l-au oferit cu încredere: cel de a dezbate şi vota bugetul Iaşului. Repet: fiecare consilier local şi fiecare partid a avut şi are dreptul legitim de a veni cu propuneri şi proiecte care să fie realizate prin bugetul oraşului nostru. Împreună cu membrii Consiliului Local am găsit soluţii pentru cele mai multe dintre aceste propuneri şi proiecte, soluţii care implică investiţii de milioane de lei, dar care merită susţinute întrucât, până la urmă, vin tot de la dumneavoastră, ieşenii care le-aţi adus la cunoştinţă în mod direct consilierilor locali în cadrul întâlnirilor cu aceştia. Iată de ce, cu atât mai mult, dumneavoastră, ieşenii, trebuie să ştiţi că orice vot negativ sau abţinere din partea consilierilor locali poate duce la blocarea oraşului nostru”, mai spune primarul Mihai Chirica.

Pentru acest an bugetul Iaşiului este estimat la 1.430.106,18 de lei.

În ultima lună, mai muți primari au semnalat că din pricina întârzierii adoptării bugetului național se confruntă cu blocaje privind cheltuielile de funcționare.

Sursa Foto: Mihai Chirica/Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sa fie aceasta o forma de santaj ?
    In prea multe cazuri consiliile locale sint anexe ale executivului . In prea multe cazuri consiliile locale nu isi inteleg rostul . In prea multe cazuri consiliile locale voteaza toate prostiile puse pe masa de primar , secretar si directorul executiv . Consilierii sint cei care trebuie sa priveasca in acte si nu in gura primarului , secretarului si directorului executiv .
    In cite cazuri ati vazut proiecte de hotariri facute de consilieri ? Majoritatea sint venite din partea executivului ; primarul fiind cel care se impauneaza cu ele .
    Consilierii trebuie sa inteleaga care este rostul lor firesc . Altfel vor fi parte componenta a latrinei in care se scalda primarul cu tot aparatul sau ( supradimensionat , aservit si imbuibat ).

  2. E OK, fiind fost pesedist, daca nu se intelege cu USR poate sa faca un mic blat cu prietenii din PSD. Nu cred eu ca nu are solutii. Si pana la urma de ce nu, doar USL nu a murit, nu?!

  3. Mihaitza ia-te de manutza cu Costelush Bam Bam Bam si mergeti si va jucati cu putzulicile in nisip

  4. Mihaitza ia-te de manutza cu Costelush Bam Bam Bam si mergeti si va jucati cu putzulicile in nisip

  5. Banditul asta adus de la PSD la PNL de alt mafiot, Costel Alexe, e pus numai pe furat.
    Votati mai repede bugetul, ca nu mai are ce ciordi si nu-i ajung cele sase vile luate din salariul de bugetar.

  6. Asa vă trebuie dacă nu ați pus presiune pe partid și pe Cîțu să se miște mai repede cu bugetul de stat!
    Cîțu a fost Ministrul Finanțelor Publice în 2020 și nu se poate spune că el și PNL nu știau cifrele reale din finanțe! Sunt convins și că, cel puțin în mare, Bugetul de Stat era deja schițat în decembrie, dar elaborarea și adoptarea lui au făcut-o special cu întârziere pentru amânarea și limitarea cheltuielilor ca să primească premiu de la S&P!
    Toate primăriile din țară sunt în aceasta situație pentru că au primit cifrele pentru buget la o lună de la adoptarea BS! De aceea susțin că s-a pierdut 1/3 din anul 2021 efectiv din cauza gândirii limitate de contabil, a lui Cîțu!
    Mergeți la Cîțu și la Iohanis să vă rezolve ei problemele!