G4Media.ro

Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost…

Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost depășit: Viceprimarul Chișinăului s-a numit singur primar interimar

Ruslan Codreanu, viceprimar al orașului Chișinău, s-a numit el însuși primar interimar printr-o dispoziție, fără un vot al Consiliului Municipal, scriu publicațiile moldovene Agora și Realitatea. Anunțul a fost făcut de către președintele consilierilor liberali (opoziție), Ion Cebanu, precum și de liderul consilierilor socialiști.

„Suntem în premieră când avem un primar interimar numit de el însuși. Iată dispoziția, unde scrie ”îmi asum asigurarea funcției de primar interimar”. Lucrurile devin din ridicol în grav”, a spus Ion Cebanu, potrivit Agora.

Șeful Direcției asistență juridică din Primăria Chișinău, Valeriu Bogdan, a declarat că dispoziția este legală. „Consiliul Municipal intervine privind asigurarea interimatului doar în cazul când această funcție nu are cine s-o ocupe”, a explicat acesta.

Reamintim că în Primăria Chișinău există un vid de putere fără precedent după ce justiția a invalidat rezultatul alegerilor locale, câștigate de Andrei Năstase (opoziție). Anterior, primarul Dorin Chirtoacă demisionase, la fel ca și primarul interimar Silvia Radu.

Foto: Ruslan Codreanu (stânga), în timpul campaniei electorale (Sursa: Pagina personală de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Până si Dragnea a avut mai mult bun simț, când a intrebat:
    „Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru?”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.