G4Media.ro

Primarul din Dallas părăsește Partidul Democrat și trece la Partidul Republican: „Orașele…

sursa foto: Pixabay

Primarul din Dallas părăsește Partidul Democrat și trece la Partidul Republican: „Orașele americane au nevoie de republicani”

Primarul unuia dintre cele mai mari orașe din SUA a anunțat vineri, într-un articol de opinie, că părăsește Partidul Democrat și devine republican scrie Fox News.

Într-un articol de opinie publicat în Wall Street Journal cu titlul „Orașele Americii au nevoie de republicani, iar eu devin unul„, primarul orașului Dallas, Eric Johnson, explică faptul că părăsește Partidul Democrat deoarece „viitorul marilor centre urbane ale Americii depinde de dorința primarilor națiunii de a susține legea și ordinea și de a practica conservatorismul fiscal”.

„Orașele noastre au nevoie cu disperare de angajamentul autentic față de aceste principii (spre deosebire de angajamentul inconsecvent și condus de sondaje al multor democrați), care a fost mult timp o caracteristică definitorie a Partidului Republican”, a scris Johnson.

„Cu alte cuvinte, orașele americane au nevoie de republicani – iar republicanii au nevoie de orașele americane”, a continuat el. „Când s-a născut eroul meu politic Theodore Roosevelt, doar 20% dintre americani locuiau în zone urbane. Până când a fost ales președinte, acest procent s-a dublat, ajungând la 40%. Astăzi, el se ridică la 80%. Pe măsură ce orașele americane se duc, la fel se duce și America”.

Johnson a fost un susținător vocal al poliției, în timp ce alte orașe, inclusiv Austin, capitala Texasului, au decis să desființeze departamentele de poliție în urma revoltelor din cazul George Floyd.

În februarie, Johnson a postat pe rețelele de socializare un articol al Fox News Digital în care sublinia cum polițiștii din Austin se pensionează în masă din cauza moralului scăzut venit  din definanțarea secțiilor de poliție și i-a încurajat pe acei polițiști să se mute în Dallas și să lucreze acolo.

„Când ai un primar care susține poliția nu doar prin cuvinte, ci și prin acțiuni, vezi ce se întâmplă cu criminalitatea din orașul tău”, a declarat vineri Dennis Farris, de la Asociația ofițerilor pensionați ai poliției din Austin, pentru Fox News Digital.

„Primarul Johnson a condus din prima linie și s-a văzut când a fost reales fără un singur contracandidat – acest lucru este nemaivăzut într-un oraș important din SUA”.

Dallas a înregistrat o scădere semnificativă a infracționalității după ce Johnson a preluat mandatul în 2019. Johnson a declarat pentru Fox News Digital în 2021 că a atribuit acest succes la trei lucruri – un șef de poliție puternic, având „un buget care reflectă faptul că siguranța publică este prioritatea principală a orașului dvs.” și asigurându-se că există „implicarea comunității” pentru reducerea criminalității.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează