G4Media.ro

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că dezvoltatorii imobiliari au început să dea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că dezvoltatorii imobiliari au început să dea în judecată inclusiv funcţionari ai primăriei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că unii dezvoltatori imobiliari au început să dea în judecată inclusiv funcţionari ai primăriei şi că el, personal, a fost dat în judecată, cerându-i-se până la 15 milioane de lei.

„În instanţă stăm destul de bine. Adică, noi refuzăm să emitem diferite tipuri de documentaţii, ei ne dau în judecată. Mai grav este că au început să dea în judecată şi funcţionari. Mă dau şi pe mine, evident, în nume personal. Asta e de la sine înţeles. Cei mai mulţi mi-au cerut 15 milioane de lei personal să le dau. Dar au început să dea şi funcţionari şi din cauza asta la concursurile pe care noi le-am făcut ca să angajăm funcţionari în Direcţia de Urbanism oamenii sunt reticenţi să se înscrie. Dar nu cedăm”, a spus el, pentru B1Tv, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, primarul a precizat că actuala administraţie a emis 2.000 de autorizaţii de construire şi că 100 de cereri vizează restaurarea unor clădiri „foarte interesante” din Capitală.

„Pe zona de autorizaţii, am emis vreo 2.000 de autorizaţii de construire şi cred că am transmis un semnal şi cererile de autorizaţii care vin la noi sunt tot mai bune, în sensul că avem şi 100 de cereri de la oameni care vor pur şi simplu să restaureze clădiri foarte interesante din Bucureşti. Deci, cumva am reuşit să schimbăm trendul. Pe PUZ-uri, diferenţa între ce se făcea înainte şi ce facem noi e mult mai mare. Adică, cam la 20-30% din ce se construia înainte e legal să se construiască”, a spus Nicuşor Dan.

Potrivit primarului, o serie de probleme ale Capitalei, precum blocajele din trafic sau distanţele mari faţă de şcoală, provin dintr-o planificare urbană „defectuoasă”.

„A existat o speculaţie imobiliară. Nişte oameni au venit, au cumpărat un teren, au angajat un urbanist care a făcut un desen, au venit cu desenul la Consiliul General şi Consiliul General a zis: ‘Poţi să construieşti şapte etaje mai mult decât construiesc vecinii tăi’. Şi asta s-a întâmplat de mii de ori. Oraşul e consecinţa a ce s-a întâmplat. Summumul acestei practici au fost PUZ-urile de sector, adică măriri de indicatori de construire într-un oraş supraaglomerat”, a precizat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a precizat că vor fi înaintate cereri în instanţă pentru anularea unor autorizaţii de construcţie emise în baza PUZ Sector 2.

„Sectorul 1 a fost mai întârziat şi PUZ-ul n-a apucat să se dea. Sectoarele 3, 5 şi 6 s-au anulat repede şi au mai rămas 2 şi 4. Dintre 2 şi 4, evident că Sectorul 2 este mai bogat şi miza financiară e mult mai mare. Sunt malurile de lac, Pipera şi toate zonele pe care le cunoaştem. Instanţa a suspendat, primarii nu ar mai fi trebuit să dea nicio autorizaţie – ceea ce orice student de anul I ştie, că un act suspendat nu mai produce efecte. Numai că prefectul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au scris primarului: ‘Dă totuşi autorizaţii de construire în baza PUZ-ului’. Şi el a dat. Şi atunci noi pregătim nişte acţiuni împotriva acestor autorizaţii. (…) Sunt multe lucruri grave acolo. Mici cartiere, de trei-patru hectare, foarte dense, fără şcoli, cartiere pe spaţii verzi. Blocuri P+14 pe maluri de lac”, a spus Nicuşor Dan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Primul si singurul care spune lucrurilor pe nume.

  • Singurul primar al Bucurestiului din 1990 incoace care nu are un grup mafiot in spate care sa-l sustina si sa-i impuna ce sa faca sau sa nu faca.

 2. s-a pus cu dezvoltatorii imobiliari, a cam pus-o Nicusor

  • Dar si dezvoltatorii imobiliari au copii….nu I asa????? Cu love drug….!!! Kill the books. !

 3. La ce tupeu au gușații PSDNL și la lipsa de acțiune a societății civile , la anu o să vină Ciolacu , Ciucă si Johannis personal cu sacii de voturi în spate numa sa-l facă pe amărâtul ăsta de primar care le stă în calea comisioanelor grele de la dezvoltatori !

  • Tocmai de aceea primarul actual trebuie sa aiba sprijinul cetatenilor… Fiindca ei au mai multe voturi decat „sacii” pe care ii pot strange „gușații” de care vorbesti. Daca oamenii ies la vot, Nicusor Dan ramane primar

 4. in 2024 se va vedea in mod realist ca bucurestenii, ca toti romanii de altfel, sunt mult mai confortabili cu spaga si mica intelegere decat cu reglementari valabile pentru toata lumea.

 5. Spre binele Bucureștiului, trebuie să râmână în continuare primar. Altfel, hoții psd-iști vor începe să fure de unde au rămas, ce a mai rămas.

 6. Bombardieri, khazari mongalăi masoni bolșevici și securiști leneși, snobi dar nu destul de inteligenți, salarii de cacao și sifonării de bani la privat și stat oprite!

 7. Bun, G4Media, N Dan se vede macar la voi cu realizarile si problemele lui. La toate canalele de televiziune este ignorat. Nu puteti decat sa continuati si mai intens iar noi sa ne molipsim familia si prietenii. Bucurestiul a fost distrus dpdv arhitectural de cei trezeci de ani de domnie a celor cu interese imobiliare care au mers mana in mana cu primariile. Sectorul 4 construieste acum pentru Sportivi, misuna de droguri iar noaptea nu vezi o masina de politie.