G4Media.ro

Primarul Budapestei, Gergely Karácsony, a câștigat un nou mandat la o diferență…

sursa foto: Facebook / Karácsony Gergely

Primarul Budapestei, Gergely Karácsony, a câștigat un nou mandat la o diferență de 41 de voturi, după renumărarea cerută de candidatul susținut de Fidesz

Conform voturilor renumărate, Gergely Karácsony a câștigat alegerile pentru Primăria Budapestei din 9 iunie cu 41 de voturi, transmite Nepszava.

Dávid Vitézy, care a cerut renumărarea voturilor, l-a felicitat pe Facebook pe Gergely Karácsony, adăugând că rezultatul a fost practic o remiză, diferența dintre ei fiind de 0,005%.

Inițial, la prima numărătoare, Gergely Karácsony (DK-MSZP-P) câștigase alegerile la o diferență de 324 de voturi.

Potrivit lui Dávid Vitézy, „șmecheria” Coaliției Democrate a crescut numărul de voturi nule în cele două districte disputate din Budapesta, IV și VII – unde numele candidatei Fidesz care s-a retras, Alexandra Szentkirályi, a fost tăiat cu o linie subțire invizibilă.

În discursul său, Gergely Karácsony a spus: Guvernul a încercat să câștige cu tot felul de trucuri, și-au atârnat o anchetă de gât, au folosit agenți propagandiști, au încercat să otrăvească sufletele locuitorilor din Pest, dar nu au reușit. Autoritățile au văzut că nu exista nicio șansă de a învinge Budapesta într-o competiție corectă în acest oraș. Prima șmecherie a fost să combine alegerile municipale cu cele pentru PE. După care a venit al doilea truc, au schimbat regulile alegerilor, iar acesta a fost urmat de ultimul truc adevărat.

Au fost păcăliți de faptul că Fidesz are doi candidați, un purtător de cuvânt al guvernului care a făcut cea mai stupidă campanie din istoria lumii și un fost secretar de stat, Dávid Vitézy. A fost o distribuție, polițist bun polițist rău, mai notează sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...