G4Media.ro

Primarul Băluță anunță proiectul unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul…

Sursa Foto: Facebook/ Asiana Airlines

Primarul Băluță anunță proiectul unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu: „Luna următoare vom putea realiza studiile de prefezabilitate și fezabilitate”

Primarul Daniel Băluță a anunțat, miercuri seară, la Antena 3, proiectul unui aeroport în sudul Bucureștiului, care urmează să fie realizat într-un parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu.

„Asocierea va căpăta și forma documentelor. În următoarea lună vom putea realiza studiile de prefezabilitate și fezabilitate”, a declarat primarul Sectorului 4 al Capitalei.

„Trebuie să atragem investitori, să creem locuri de muncă bine plătite. Bucureștiul merită o dezvoltare, trebuie extins, cel puțin când vorbim de zona de sud”, a mai precizat Băluță.

Când a apărut prima dată proiectul unui aeroport în sudul Capitalei

Conform www.aviatiamagazin.com, Aeroportul Sud-Bucuresti a aparut pe hartie undeva prin anul 2008, atunci cand premierul de la momentul respectiv, Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu, a emis o Hotarare de Guvern prin care se puneau bazele investitiei. Aeroportul urma sa fie construit in zona localitatii giurgiuvene Adunatii-Copaceni, situata la granita cu judetul Ilfov si destul de aproape de Capitala.

Prin 2012, Nelu Iordache anunta ca isi va face singur un aeroport in Adunatii Copaceni, investind 200 de milioane de euro intr-o constructie cu o singura pista de decolare-aterizare ce ar asigura un maxim de 10 miscari de avioane pe ora. Blue Air urma sa isi mute operatiunile in Giurgiu.

În 2018, guvernul condus de Viorica Dancila anunta mai multe proiecte de interes national, de la spitale regionale si amenajarea unor rauri pentru navigatie si pana la un… aeroport in sudul Bucurestiului. In noul proiect, aeroportul urma sa ocupe 600 de hectare, sa aiba doua terminale si un trafic maxim de 30 de milioane de pasageri anual. Nu s-au dat insa alte detalii si se parea ca si acest proiect a murit pana in septembrie 2019, cand ministrul Badalau a reluat aceasta tema.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Coite abia e folosit otopeni si s-a dat iar drumu si la baneasa si tu visezi inca un aeroport. PSD si china ce fac prpiecte din astea doar ca sa cheltuie bani. Auzi cica trebuie locuri de munca bine platite, da coaemiu, trebuie, dar un aeroport pe care nu-l foloseste nimeni e doar o groapa de bani ca sa-si umple buzunarele de-alde vicol si alti hoti terminati. Sa ma cac pe ea de tara si pe tembelii care voteaza psd pnl udmr si aur.

  2. Spalare de bani, dorinta Sportivilor, ca daca vroia sa schimbe natura joburilor infiinta un science park cu facilitati pentru start-upuri. Asa, poate doar tranzit spre Bulgaria. Tara este la Nord de sectorul 4, cea mai mare parte.