G4Media.ro

Primarii din Budapesta, Bratislava, Praga şi Varşovia în vizită în Kiev /…

sursa foto: Facebook/Gergely Karacsony

Primarii din Budapesta, Bratislava, Praga şi Varşovia în vizită în Kiev / Gergely Karacsony: „Budapesta este alături de Ucraina. Guvernul ungar nu înseamnă Ungaria”

Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a dezvăluit că împreună cu edilii din Bratislava, Praga şi Varşovia (parteneri în grupul de la Visegrád) au călătorit cu trenul la Kiev, pentru răspunde invitației primarului ucrainean Vitali Kliciko.

„A fi alături de Ucraina pentru mine nu este o chestiune care necesită a fi cântărită, ci o chestiune de convingere și de datorie. Noi, maghiarii, știm exact ce înseamnă când o armată de ocupație încearcă să distrugă cu arma dorința de libertate a unei națiuni. De aceea, le-am spus clar prietenilor noștri ucraineni că Ungaria nu este egală cu guvernul maghiar. Nicio națiune nu poate fi învinuită pentru deciziile pe care liderii lor le iau în numele lor”, transmis Gergely Karacsony pe contul său de facebook.

El a adăugat că a dus în capitala ucraineană mesajul a milioane de maghiari, inclusiv al cetățenilor din Budapesta: „Rezistați, entru că această luptă nu este doar între Ucraina și Rusia. Este o bătălie a binelui și a răului. Și numai binele va învinge. Aceasta este condiția păcii, acesta este interesul Ucrainei, al maghiarilor care trăiesc în Ucraina, al Ungariei, al Europei și al întregii lumi. Budapesta este pentru pace, Budapesta este pentru Ucraina…”

Cei patru primari au ajuns în Kiev după o călătorie cu trenul de 17 ore.

„În dreapta mea, primarul din Varșovia este Rafal Trzaskowski, alături de el se află Matus Vallo din Bratislava, iar cel care stă în picioare este nimeni altul decât primarul din Praga: Zdenek Hrib”, a explicat Gergely postând imaginea de mai jos.

sursa foto: Facebook/Karácsony Gergely

La rândul său, primarul Kievului, Vitali Kliciko le-a declarat omologilor săi că Kievul nu va putea supravieţui iernii fără asistenţă şi le-a mulţumit pentru ajutoarele trimise.

Conform administrației din Budapesta, Karacsony urma să participe la dialogul oficial dintre primarii capitalelor ţărilor din grupul de la Visegrad, înalţi oficiali ucraineni şi diplomaţi din Uniunea Europeană, pe tema ajutoarelor umanitare și infrastructura Kievului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. După război, mulți viteji se arată! Acum, că Rusia este practic înfrântă, se gândesc și ungurii să susțină Ucraina! Mâine mă aștept ca si Austria să se dezică de Stapanul ei. 😏

  2. „Guvernul ungar nu înseamnă Ungaria” .. chestia asta ar trebuii sa ne dea de gandit, de parca nu e evident faptul cand citim peste tot de faptul ca: Ungaria asa si pe dincolo, Turcia asa si pe dincolo; este vorba de Orban si Erdogan, si de opinia / actiunea lor care se presupune ca ar fi aceiasi cu a poporului ungar / turc, ceea ce nu e cazul de cele mai multe ori!

  3. Guvernul Ungariei, votat de 3 milioane de unguri, nu înseamnă Ungaria.

    Primarul Budapestei, votat de 350 de mii, înseamnă Ungaria.

    • Parlamentul ungar, votat de 3 milioane de unguri nu inseamna Ungaria. Orban inseamna Ungaria, adica omul care si-a tras o stare de alerta (sau urgenta, sau whatever, e inca valabila) prin care poate guverna Ungaria prin decrete „imperiale” fara sa mai treaca prin Parlament. Si decide el singur pentru Ungaria.

  4. Corect Orban nu inseamna Ungaria,cum nici Veorica sau puscariasul ala de Zdragnea nu reprezentau Romania

  5. Lasă – l, nu îl întrerupe, e cu aparatul de sudură în mână, peticește niște țevi de agent termic într – o capitală din lumea a 3-a, care a fost tot timpul administrată de borfași.

  6. Despre vizită:mai bine mai târziu decât niciodată..