G4Media.ro

Primăria Timișoara a aprobat protestele fermierilor care se vor desfăşura în perioada…

Sursa foto: captură video Facebook

Primăria Timișoara a aprobat protestele fermierilor care se vor desfăşura în perioada 18 – 24 ianuarie, în parcarea Modex

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, miercuri, că au fost aprobate protestele fermierilor, care se vor desfăşura în perioada 18 – 24 ianuarie, în parcarea Modex, adiacentă Pieţei Victoriei/Operei, relatează Agerpres.

Fermierii vor să organizeze o adunare publică pentru susţinerea agriculturii din România, iar Comisia Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara a aprobat desfăşurarea acţiunii.

„Timişoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest şi pentru libera exprimare în România. De aceea, am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul oraşului. Piaţa Victoriei e locul în care au început libertatea şi democraţia în România. Şi rămâne locul oamenilor curajoşi care se bat pentru drepturile lor legitime”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Fermieri din mai multe oraşe din ţară au protestat în ultimele zile, cu utilaje, în semn de nemulţumire faţă de condiţiile impuse prin Planul Naţional Strategic 2023-2027 al României, despre care spun că le pun în pericol existenţa fermelor.

Totodată, fermierii susţin că au fost mărite tarifele pe partea de transport şi preţurile la inputurile pentru înfiinţarea culturilor agricole, în timp ce preţurile produselor lor sunt tot mai mici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Bravo Timisoara!!!