G4Media.ro

Primăria Târgu Secuiesc va amenaja o casă pentru tineri și femei, ca…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Târgu Secuiesc va amenaja o casă pentru tineri și femei, ca alternativă la ”cârciumile din sat” / Urmează să fie dotată și cu studio de podcast, pentru transmisii online / Proiectul a fost aprobat în programul de bugetare participativă

Locuitorii din Târgu Secuiesc și-au votat proiectele comunitare favorite în cadrul programului de bugetare participativă, lansat de Primăria municipiului în 2020, iar pentru această sesiune a fost alocată suma de 100.000 de lei din bugetul local, fiecare idee urmând să primească o finanțare de cel mult 50.000 de le, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

Reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc au precizat, la momentul lansării apelului, că suma poate fi suplimentată prin subvenții și sponsorizări.

În acest an, din cele 5 proiecte depuse, 3 au fost declarate eligibile, în total fiind exprimate 503 voturi. Cele mai multe voturi (180) le-a obținut un proiect înscris la categoria „Infrastructură educațională și culturală”, care propune crearea unui spațiu modern pentru tinerii din Lunga, Săsăuși și Tinoasa, localități aparținătoare municipiului Târgu Secuiesc.

„În acest an, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc a pus la dispoziția tinerilor vechea stație de pompieri de lângă centrul de cultură din Lunga, unde vom administra o casă de tineret bine echipată, oferindu-le posibilitatea de a se distra și de a-și face prieteni într-un mediu plăcut, în loc să stea în cârciumile din sat. Noul spațiu comunitar va oferi, de asemenea, spațiu pentru Clubul Femeilor, recent organizat (…) Intenționăm să transformăm în cele din urmă una dintre cele două camere mai mari într-un studio de podcast, în funcție de posibilitățile noastre, pentru a ajunge la tineri în spațiul virtual”, arată inițiatorii în descrierea proiectului.

Investiția a fost estimată la 49.591 lei, iar inițiatorii spun că fondurile ar urma să fie utilizate  în special pentru achiziționarea de echipamente electronice și mobilier.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mare isprava. Asta era si pe vremea lui cea.sca in toate satele.
    Si unde sa se difuzeze Las Fierbinti si filmele cu Micutzu.