G4Media.ro

Primăria Suceava anunță că nu va reduce iluminatul public pentru a face…

Sursa foto: Pexels/ Alex Fu

Primăria Suceava anunță că nu va reduce iluminatul public pentru a face economie: ”Nu cred că la orașele mari se pretează acest lucru” / Primarul precizează că există iluminat cu leduri, mult mai economic

Primăria Suceava nu va recurge la reducerea iluminatului public pentru a face economie la energia electrică, anunță Monitorul de Suceava.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea suceveană deja a redus consumul de electricitate la jumătate, prin modernizarea iluminatului public cu lămpi de tip led, mult mai economice decât cele clasice.

„Noi deja facem economie de câțiva ani, factura la energia electrică este la jumătate față de cât plăteam înainte de modernizarea iluminatului public. Vom face și în continuare economii, dar nu cred că vom ajunge să stingem iluminatul pe străzi, cum am văzut o serie de inițiative. Nu cred că la orașele mari se pretează acest lucru. Nu sunt economii atât de mari”, a afirmat primarul.

Sistemul de iluminat public din municipiul Suceava a fost modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri elvețiene, în valoare de aproape 3 milioane de euro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Se poate recurge si la iluminatul public cu lumina stroboscopica. Se face astfel o economie de 1/2 🤪

  2. Fiind vorba de Suceava, recomand iluminatul cu lumânări după ce mai plimbă puțin moaștele prin oraș.
    Auzi la el, cică la orașele mari nu se pretează. Ăsta cu ce gândește?