G4Media.ro

Primăria Sectorului 4, pușculița cu bani publici a televiziunilor arondate PSD

Primăria Sectorului 4, pușculița cu bani publici a televiziunilor arondate PSD

Primăria Sectorului 4, condusă de social-democratul Daniel Băluță, este un veritabil sponsor din bani publici al televiziunilor de știri arondate partidului aflat la guvernare.

Potrivit paginii de Facebook ”Banii noștri”, în clubul TV-urilor finanțate de primăria PSD a intrat și B1 TV, care a primit două contracte din bani publici în valoare de 180.000 de lei pentru servicii de producție video.

”De contractele institutiilor de sub Primaria Sectorului 4 si Romania TV si Antena 3 – Breaking News am mai scris. Iată însă ca si B1.ro se înscrie în acest club. Doar anul acesta are două contracte, prin Ancore Media, de câte 90 mii lei fiecare cu Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Bălcescu din subordinea http://www.ps4.ro”, se arată pe pagina de Facebook ”Banii noștri”.

Primăria Sectorului 4 al Capitalei, condusă de Daniel Băluță (PSD), a încheiat în primele luni ale acestui an, prin instituțiile din subordine, mai multe contracte de finanțare din bani publici și pentru televiziunea România Tv, un post de casă al partidului aflat la guvernare.

Potrivit paginii ”Banii noștri”, care a făcut capturi de pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, nu mai puțin de 372 de mii de lei au fost atribuiți, prin încredințare directă, canalului tv de către trei direcții din subordinea Primăriei Sector 4. Obiectul contractelor: servicii de promovare media și servicii de producție de televiziune.

”Ridzone Computers SRL din Ploieşti, cea care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri Romania TV primeşte bani frumoşi de la instituții de sub Primaria Sectorului 4 condusă de Daniel Băluță: 372 000 de lei fără TVA de la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4, Direcția Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4. Exact ce au nevoie locuitorii din Sectorul 4!”, se arată pe pagina de Facebook ”Banii Noștri”.

Primăria Sectorului 4 a încheiat anul acesta contracte pe bani publici similare și cu postul Antena 3, după cu relatează Pagina de Media.

Ambele canale tv au fost acuzate de nenumărate ori de dezinformare, manipulare și transmiterea de știri false pentru a promova imaginea PSD.

Un fake news celebru la România TV a fost difuzat în iarna anului 2017, când mai mulți angajați ai postului de televiziune au susținut că, la protestele împotriva OUG 13, George Soros a dat câte ”50 de lei de om și 30 de lei de câine” pentru a manifesta împotriva Guvernului PSD. Televiziunea a fost atunci amendată cu 50.000 de lei pentru modul în care a reflectat protestele antiguvernamentale.

Un alt fake news răsunător a fost difuzat de postul de televiziune fondat de Sebastian Ghiță pe 12 mai, cu referire la manifestația pașnică ”Vrem Europa, nu Dictatură”, care a avut loc în Piața Victoriei. România TV a susținut pe tot parcursul zilei că la protest sunt oameni cu furci, bâte și topoare, încercând să compare mitingul cu răscoala din 1907.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.