G4Media.ro

Primăria Ploiești a scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primăria Ploiești a scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Sebastian Ghiţă / Fostul deputat PSD, în prezent fugar, a primit titlul în 2005

Un proiect de Hotărâre a Consiliului Local Ploieşti care prevede retragerea titlului de cetăţean de onoare al oraşului acordat în anul 2005 fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Ploieşti programată pentru 31 ianuarie și apoi fiind retras. Primarul oraşului, Andrei Volosevici, afirmă că proiectul care vizează acest aspect va fi supus votului „cu proxima ocazie”.

Proiectul de hotărâre iniţiat de doi consilieri locali din partea USR prevede retragerea titlului de Cetăţean de Onoare acordat lui Sebastian Ghiţă în anul 2005, pe vremea când acesta era cunoscut drept finanţatorul echipei de baschet Asesoft Ploieşti, echipă aflată la acel moment în topul cluburilor de profil nu doar la nivel naţional, ci şi european.

În referatul de aprobare ataşat proiectului se arată că la acel moment Ghiţă nu îndeplinea niciunul dintre criteriile care stau la baza acordării acestui titlu. În plus, documentul arată că „de la data acordării titlului până în decembrie 2022, domnul Ghiţă Aurelian Sebastian a acumulat toate atributele contrare criteriilor şi valorilor care stau la baza definiţiei de cetăţean de onoare al Ploieştiului, cu care comunitatea ploieşteană să se mândrească”.

După ce proiectul care prevede retragerea acestui titlu fostului deputat, în prezent fugar, a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei din 31 ianuarie, oficialii Primăriei Ploieşti au retransmis ordinea de zi a şedinţei, în care acest proiect nu se mai regăseşte.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a explicat, pentru News.ro, că au fost retrase mai multe proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de la finalul acestei luni şi că proiectul referitor la retragerea titlului de cetăţean de onoare în cazul lui Ghiţă va intra în dezbaterea aleşilor locali „cu proxima ocazie”.

În 4 mai 2005, Sebastian Ghiţă a primit titlul de cetăţean de onoare al Ploieştiului „pentru activitatea sa deosebită consacrată afirmării echipei C.S.U. ASESOFT Ploieşti la nivel naţional şi internaţional şi creşterii prestigiului baschetului ploieştean, cât si pentru abnegaţia şi ataşamentul cu care s-a implicat în dezvoltarea sportului de performanţă în Municipiul Ploieşti”.

Reamintim că Sebastian Ghiță a plecat în Serbia de sub nasul autorităților române.

Ghiță a fost trimis în judecată în absență în 2022 în dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT”, după cum a scris în premieră G4Media.

Ghiță ar fi ştiut de acest dosar înainte să fugă. Potrivit unor surse judiciare, acest caz este cel mai serios dosar instrumentat la adresa lui Ghiţă. Este dosarul din pricina căruia a fugit din ţară în decembrie 2016, imediat ce a rămas fără imunitatea parlamentară.

O mărturie obţinută de procurorii de la DNA Ploiești arată că Sebastian Ghiţă ştia înainte să fugă în decembrie 2016 că urmează să i se facă acest dosar penal, al 5-lea. Un martor le-a declarat procurorilor:

„…în prezenţa mai multor persoane de încredere (Sebastian Ghiţă – n.r.) a afirmat că a luat la cunoştinţă despre faptul că la D.N.A. – S T Ploieşti există în lucru un dosar urmare a unor denunţuri formulate de Baba de la Siveco (Irina Socol – n.r.) şi de Berdilă de la Romsys…”)

Dosarele lui Sebastian Ghiță. În acest moment, fostul deputat PSD este judecat într-un singur dosar aflat pe rolul Tribunalului Prahova. Sebastian Ghiţă este judecat alături de fostul primar PSD din Ploieşti, Iulian Bădescu, căruia i-ar fi dat mită o vilă ca să acorde o finanţare nerambursabilă de 1,5 milioane de lei către echipa de baschet Asesoft Ploieşti, controlată de fostul deputat.

Sebastian Ghiță mai are 2 dosare în faza de anchetă la DNA. E vorba de cazurile ”Ponta-Blair” și ”Hidro Prahova”. Ghiță a scăpat de dosarul cu procurorii şi poliţiştii din Prahova. În primă instanță a fost achitat, DNA a făcut apel, iar fosta Secție specială a retras apelul.

La finalul anului 206, când i-a expirat mandatul de parlamentar și, implicit, imunitatea parlamentară, Sebastian Ghiță a fugit din țară, direct de la o recepție a SRI, și s-a stabilit în Serbia. Autoritățile juridiciare din țara vecină au respins cererea părții române de extrădare a lui Ghiță.

În septembrie acest an, Curtea de Apel București a anulat dosarul firmelor din imperiul lui Sebastian Ghiță, cu prejudiciu de 100 de milioane de lei, și a restituit cazul la DNA. Companiile IT Asesoft şi Teamnet Internaţional, fondate de Sebastian Ghiţă, fratele acestuia, Alex Ghiță, fostul cumnat Cristian Anastasescu, dar şi alţi interpuşi, erau trimise în judecată de DNA din octombre 2019 pentru o presupusă evaziune fiscală de 100 de milioane de lei. Vezi detalii aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Voi, românii, iubiți hoții. Cu cât ești hoț mai mare, cu atât ești mai respectat în România, țara ideală a hoților.

 2. Primarul PNL Volosevici, alaturi de PNL si PSD, il apara pe mafiotul neo-sekurist Sebastian Ghita.

 3. PH – patria hotilor!

 4. Pai nici lui Iliescu nu i s-au restras zecile de premii,medalii,drepturi banesti,titluri si recunostinta ca membru fondator al PSD.Hotii se complac iar romanasilir le plac hotomanii,altfel tara nu ar fi condusi de ei.

 5. Nu-i așa că domnul Sebi Ghiță este încă tare pe poziție?! Chiar și din Serbia…

  Așa-i!

 6. Primarul a fost neinspirat, ca sa nu zicem nerod. La Turnu Magurele au pus pe ordinea de zi retragerea titlului lui Dragnea si au votat impotriva. Asa se face treaba! :))

 7. Mana stapanului se pupa….

 8. Dupa ce am turnat compania imobilliara Nordis si fur banii la mii de săraki, voi veniti cu pocnitori din astea? :))))))))

  Gusterii cumpara zilnic de la mine, chiar daca nu am livrat nici un apartament pana acum. Si nici nu o sa livrez vreodata! Cred ca Udrea se rostogoleste in inchisoare, ca schema ei de la Cluj a fost dezconspirata!