G4Media.ro

Primăria Miercurea-Ciuc organizează o colectă de Crăciun pentru bătrânii singuri din oraş…

sursa foto: Pixabay

Primăria Miercurea-Ciuc organizează o colectă de Crăciun pentru bătrânii singuri din oraş / Părinţii sunt rugaţi să adune un mic pachet de alimente neperisabile, iar copiii să scrie o felicitare

Primăria Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu Asociaţia de Întrajutoare Caritas Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez, organizează o colectă de Crăciun pentru bătrânii singuri din oraş, se arată într-un comunicat al municipalităţii, citat de Agerpres.

„În această perioadă minunată, auzim din toate direcţiile un singur lucru: Crăciunul este o sărbătoare a iubirii. Cu toate acestea, avem tendinţa de a ignora faptul că, pentru multe persoane în vârstă care trăiesc singure, este o zi la fel de singuratică ca oricare alta. Primăria Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu Caritas Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez în România organizează o colectare de alimente neperisabile pentru a-i înveseli pe cei care nu sunt surprinşi de ceilalţi”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Miercurea-Ciuc.

Potrivit sursei citate, în cel mai recent registru al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Miercurea-Ciuc se arată că 325 de persoane în vârstă din municipiu trăiesc singure, adică fie nu au rude, fie au rude care locuiesc departe.

Pentru aceste persoane se colectează pachete cu alimente neperisabile, iar elevii sunt rugaţi să realizeze un mic desen sau o decoraţiune, care să fie dăruite bunicilor singuri.

„Este important ca împreună, ca o comunitate, să le transmitem un mesaj: şi ei sunt importanţi pentru noi! În special, facem apel la părinţi şi elevi – inclusiv prin intermediul scrisorilor distribuite în şcolile primare – să se implice în iniţiativa caritabilă! Părinţii sunt rugaţi să adune un mic pachet de alimente neperisabile (zahăr, făină, ulei, conserve) şi să-l aducă la şcoală pe 12 decembrie! O rugăminte modestă, dar înduioşătoare pentru copii: desenaţi sau confecţionaţi ceva frumos pentru bunicile şi bunicii care locuiesc singuri! Suntem siguri că împreună putem să le aducem un zâmbet pe faţă”, se mai precizează în comunicatul menţionat.

Selecţia şi distribuirea darurilor va fi făcută cu ajutorul Asociaţiei Caritas şi Serviciului de Ajutor Maltez.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. un gest de normalitate intro lume nebunA

  • Un gest de normalitate ar fi fost o stire care sa ne spuna ca primaria s a ocupat singura, din fonduri proprii de aceasta actiune.

 2. Frumos gest.Felicitari organizatorilor!

  • Frumos.
   Așa se face.
   Felicitările mele ❤️❤️❤️

  • Frumos, primaria isi face reclama pe banii altora ca sa le spun pe nume.

   Nu ar fi fost mai bine ca primaria prin serviciile de asistenta sociala sa isi faca trsaba si sa nu va mai ia de fraieri?

 3. 👏👏👏👏👏 Bravo lor!

 4. 🥳🥳🥳💥💥💥 In sfarsit ceva uman in toata tarasenia din tara asta.