G4Media.ro

Primăria Iași vrea să interzică reclamele la videochat

Primăria Iași vrea să interzică reclamele la videochat

Primăria municipiului Iaşi a inițiat un proiect de hotărâre care interzice publicitatea la activităţile de tip videochat, oraşul urmând să devină primul din ţară în care ar fi luată o astfel de decizie, potrivit Agerpres.

În nota de fundamentare, reprezentanţii municipalităţii atrag atenţia asupra campaniilor publicitare organizate în ultimii ani de către diverse societăţi de videochat, mai ales în campusurile universitare, prin care se promit câştiguri financiare tinerilor. Este scos în evidenţă faptul că informaţiile vehiculate în aceste campanii publicitare sunt accesibile şi minorilor iar aceştia pot fi uşor influenţaţi, prin mesajele şi imaginile prezentate, să acceseze site-urile, fiind expuşi astfel unor reale pericole.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de primăria condusă de Mihai Chirica, reprezentanţii municipalităţii au elaborat şi supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre privind interzicerea promovării, sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio-video sau pe orice structură a oricărei forme de publicitate care promovează activităţi de tip videochat.

Dacă hotărârea va fi adoptată, interdicţia va fi valabilă pentru orice fel de promovare, atât pe domeniul public sau privat al municipiului Iaşi, cât şi pe domeniile private expuse vizualizării publice: pe clădiri, vehicule sau orice alte suprafeţe care au expunere vizuală publică etc..

„Încălcarea viitoarei hotărâri va constitui contravenţie, va fi constatată de Poliţia Locală ori de alţi împuterniciţi ai primarului şi va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.400 şi 2.500 de lei. Amenda va putea fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei, cât şi proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar: teren, clădire, vehicul”, precizează sursa citată.

Foto: Mihai Chirica / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Aveți dreptate … Botezari- va … in direct .. că și Cristian David!

  2. Chirica mai ai ceva de cumparat prin Iasi ? Sau a luat Tudorel tot ?

  3. Este băgat în toate tranzacțiile!

  4. Asa soldovenilor ca in rest le-ati rezolvat pe toate

  5. Miroase a campanie. Lăsați, domnule Chirica, știm ca aveți prieteni care dețin astfel de afaceri, doar nu ne credeți proști sa punem botul ca se va si APLICA o astfel de interdicție. Si chiar daca se va aplica, ce vor fi 100 de lei pentru banii pe care ii fac firmele de videochat?

  6. O greșeală în text, de fapt e vorba numai de interzicerea reclamelor la „vidioșeat”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.