G4Media.ro

Primăria Drobeta Turnu Severin vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Drobeta Turnu Severin vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale / Cum arată situația în București

Primăria Drobeta Turnu Severin va interzice trotinetele electrice în zonele pietonale din oraș, din cauza numeroaselor plângeri, transmite site-ul știrileprotv.ro

Primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, declară că măsura era necesară. ”Am avut mai multe rapoarte ale poliţiei, cât şi ale cetăţenilor, foarte multe sesizări cu accidente, incidente, în aceste zone”, a declarat primarul.

Legislația este clară în ceea ce privește circulația lor pe drumurile publice, însă când vine vorba de parcuri sau zone de promenadă, rămâne la latitudinea muncipalității să ia măsuri.

În imaginile filmate de camera de bord a unei maşini, se observă cum un tânăr pe trotineta traversează o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului şi îi taie calea autoturismului care circulă regulamentar. Până la un accident ce se putea solda cu victime mai era doar un pas.

În parcul Herăstrău din Bucureşti, de exemplu, în fiecare seară, zeci de trotinete şi de biciclete se strecoară pe aleile înguste, împânzite de copii şi vârstnici care nu reuşesc mereu să se ferească de ele.

În numai câteva ore, Brigada Rutieră București a dat 42 de amenzi posesorilor de trotinete electrice şi biciclete.

Acolo unde nu exista pistă, legea spune că bicicliştii şi conducătorii de trotinete electrice trebuie să circule pe carosabil, pe prima bandă, şi nu pe trotuar.

Iar în cazul aleilor din parcuri sau zone de promenadă, care nu ţin de drumurile publice, legea prevede ca aceste mijloace de transport au voie să circule, atâta timp cât nu stânjenesc circulaţia pietonilor.

Din 2019 şi până în prezent, în Bucureşti s-au înregistrat 79 de accidente în care au fost implicate trotinete electrice, soldate cu persoane rănite grav.

Citește integral pe știrileprotv.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Interzic doar trotineta, nu si bicicleta?
  Trotineta, conform legislatiei, are limita de viteza jumatate din viteza unei biciclete. N-au voie sa vanda altfel.

  • Primul lucru pe care il fac toti cei care isi cumpara o trotineta electrica este sa indeparteze limitatorul de viteza. In multe cazuri, asta se face prin simplul download al unei aplicatii care o sa reseteze setarile din fabrica, incusiv limita electronica de viteza. Unele trotinete electrice ating si 100 km/h.

 2. Așa băieți , interziceți. Că altfel nu va scoateti bani. Că doar trotineta nu e ca mașina de unde luați o groaza de bani : service auto, benzina , asigurare , ITP, impozit anual și alte taxe . ……

 3. Nu se mai poate merge pe trotuare si prin parcuri din cauza lor. Sa mearga pe autostrada cu trotinetele, nu printre oameni.

 4. Niste infantili care au devenit pericol public cu trotinetele lor. Sa le interzică peste tot pe trotuare și parcuri. Să meargă cu ele pe strada, pot iarăși provoca accidente. Să meargă numai în locuri special amenajate sau sa fie interzise.mara

 5. Nici cu bicicliștii (majoritatea) nu mi-e bine: isi mai invata și copiii ca e dreptul lor sa pedaleze ca dementii, haotic (in zigzag), pe trotuar. Si nu coboara de pe bicicleta atunci când traversează, insa baga viteza și tasnesc dintre masinile si alea parcate prost.

  Și nu poată casti si îmbrăcăminte cu benzi reflectorizante.

  • Printre altele poate ar trebui luate masuri si cu masinile alea parcate prost + niste piste de bicicleta (nu ca in Bucuresti facute aiurea pe trotuar sau direct in strada sa devina parcari).

 6. In loc să facă o pista specială pentru bicicliști și trotinete, aleg să le interzică🤦🏻‍♂️
  Atâta lipsă de viziune…

  • Pai doar la asta se pricep ilustrii nostrii conducatori.
   Doar sa interzica/taie/taxeze … Doar cele mai usoare lucruri de facut. Ce sa isi bata si ei capul sa evite aceste masuri, ca doar necesita munca si eu n-au timp de asa ceva cand trebuie sa-si umple conturile si sa incerce sa-si asigure continuitatea la viitoarele alegeri.