G4Media.ro

Primăria Ciugud va încasa toate taxele și impozitele locale doar electronic /…

Sursa foto: Primăria Ciugud

Primăria Ciugud va încasa toate taxele și impozitele locale doar electronic / Comuna din județul Alba este promotorul conceptului ”smart village” în România

Primăria comunei Ciugud din județul Alba este prima administraţie din mediul rural din România care va încasa toate taxele şi impozite locale doar electronic, anunță Agenția de presă Rador.

Ghişeul de casierie al primăriei a fost dezactivat ieri urmând ca spaţiul să fie reamenajat astfel încât să permită interacţiunea directă cu cetăţenii, fără bariere fizice.

De câţiva ani, administrația locală din Ciugud oferă cetăţenilor patru soluţii smart pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

Ei pot folosi staţiile electronice de plată, care sunt amplasate în satele comunei, o aplicaţie de plată dedicată pentru telefonul mobil, o soluţie de plată prin platforma de servicii digitalizate a primăriei (Global Pay) sau pot plăti prin platforma naţională ghişeul.ro.

Comuna Ciugud este promotorul conceptului ‘smart village’ în România şi, din anul 2020, este oficial studiul de caz folosit de Guvern, pentru a dezvolta acest concept la nivel naţional.

Comuna este şi campioană la atragere fondurilor europene, având proiecte în valoare de aproape 40 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o absorbţie de aproximativ 12.000 de euro/cap de locuitor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. O comuna cu un primar SMART si EDUCAT face ceea ce Autoritatile din Romania NU vor face din Romania asa ceval nici peste 50 de ANI!
  DIGITALIZAREA inseamna ACCESUL Cetatenilor la Informatiile privind modul cum sunt cheltuiti BANII PUBLICI, ori asta NU vor politrucii nostri!!

  • Primarul ăla a fost atât de bun, încât PSD l-a dat afară din partid.

  • SMART e ala unde judetul e albie de saracie iar PSDelul e putred de bogat. Vezi badalau la Giurgiu, dragnea la Teleorman, buzatu la Vaslui. Si copii lor care-si arata „desteptaciunea” si bogatia pe tiktoc in ciuda poolimii care-i voteaza. Aia da, SMART.

 2. Asta nu-i ăla de l-a sunat Ciolacu cu
  „ce faci mă acolo?”…
  „uite fac o școală, străzi, canalizare, diverse cu fonduri europene”
  „păi pentru asta te-am pus eu acolo mă? sa le faci ălora strada?”
  Și l-au dat afara din PSD.

 3. Primarul din Ciugud a fost exclus din PSD, fiindcă n-a complotat cu Dragnea. Trebuie să fii lichea, ca să rămâi în PSD.