G4Media.ro

Primăria Capitalei va achiziționa un aparat Real Time Multiplex PCR pentru testarea…

Primăria Capitalei va achiziționa un aparat Real Time Multiplex PCR pentru testarea copiilor internați la Spitalul „Dr. Victor Gomoiu”

„Și copiii trebuie testați pentru depistarea infecției cu Coronavirus”, a apreciat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a vizitat, luni, Spitalul Clinic „Dr. Victor Gomoiu”.  Firea a anunțat că Primăria va achiziţiona în cel mai scurt timp un aparat Real Time Multiplex PCR, pentru acest spital.

„Chiar dacă nu se deschid şcolile şi grădiniţele, cei mici pot intra în contact cu persoane care s-au întors din străinătate, cu prieteni sau cu vecini şi se pot îmbolnăvi de noul coronavirus. De aceea am fost azi la această unitate medicală, la spitalul Gomoiu, cea mai mare investiţie în domeniul sănătăţii din ultimii ani, de fapt singurul spital construit de la zero în ultimele trei decenii, pentru a anunţa că vom achiziţiona de urgenţă un aparat de testare Real Time Multiplex PCR pentru copiii care ajung la acest spita”, a spus Firea.

Primarul a mai spus că s-a decis pentru această achiziție, din pricina timpului prea mare de aşteptare a rezultatelor testelor realizate în cele două spitale de specialitate, Spitalul Victor Babeş şi spitalul Matei Balş.

Odata cu achiziţionarea acestui aparat PCR, medicii de la spitalul „Victor Gomoiu” vor putea afla foarte rapid dacă un copil care a ajuns la camera de gardă sau la Unitatea de Primiri Urgenţe este bolnav de noul coronavirus sau nu şi astfel vor putea sa administreze tratamentul corect în cel mai scurt timp.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. „medicii de la spitalul „Victor Gomoiu” vor putea afla foarte rapid dacă un copil este bolnav de noul coronavirus sau nu şi astfel vor putea sa administreze tratamentul corect în cel mai scurt timp.” – ahahahahaha. Dar care e tratamentul corect la covid, Duamna Sarma? S-a inventat vreun tratament, in afara de Ariel injectabil?

  Cat e parandaratul?

  Cati ani, de aici inainte, se vor mai ineca copii de la tara in haznalele scolilor?

 2. Tragi tunuri si le impachetezi in poleiala de luat ochii prostilor. Ca ar fi pentru ei….
  Scola felixeasca…

 3. unde sunt cele 10000 de teste promise de streinu-cercel?

  • 30.000 rapide, care s-au transformat in 10.000 rapide, care s-au transformat in 3000 TR-PCR pentru angajatii ASSMB si primarie, care s-au transformat in rahat. 💡

 4. „Și copiii trebuie testați pentru depistarea infecției cu Coronavirus”, a apreciat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

  „ȘI” copiii, madam Fifi? Adică cum „și”? Pe cine ai mai testat, ca să fie „și” copiii testați? Toți bucureștenii? Sau doar o parte, prin sondaj, ăia care-i chema administratorul în fața blocului? Poate pe cei din instituțiile de interes public? Sau din alea nu știu câte serii de teste pe care le anunți dimineața, când ești încă adormită și nu-ți dai seama dacă încă mai visezi sau te-ai trezit?

  A câta serie de teste le anunți, Fifi? Pe câte din seriile astea de teste INEXISTENTE ai dat deja banii? Chiar nu ți se pare că devii penibilă, tot anunțând pe cine o să testezi tu, cum o să dai tu dispoziții și câți bani o să arunci în buzunarele prietenilor, acum, cât încă se mai poate, cât încă nu te caută DNA-ul pe-acasă, să te-ntrebe de sănătate?

  Și încă ceva. Nu te duci la spital să te tratezi, că acu’-acu’ îți descoperă ăștia vreo boală incurabilă care nu suportă condițiile din detenție? Sau aștepți să te-anunțe DNA-ul cât de bolnavă ești și cât de mult te sacrifici tu pentru bucureșteni să le iei banii, vectorii ăștia de transmisie a bolilor?

 5. „Primarul a mai spus că s-a decis pentru această achiziție, din pricina timpului prea mare de aşteptare a rezultatelor testelor realizate în cele două spitale de specialitate, Spitalul Victor Babeş şi spitalul Matei Balş.”

  Deci daca a vazut ca la adulti merge greu, s-a gandit ea sa dea o mana de ajutor sa testeze copiii.
  Acum nu zic ca e rau sa testezi copiii, si ei pot fi puratatori si sa-si imbolnaveasca bunicii sau alte rude. Dar copiii sunt grupa cu cel mai mic risc, ei nu au sistemul imunitar suficient de dezvoltat ca sa provoace reactia aceea violenta la detectarea virusului.

  Dupa cum a observat cineva mai sus: ii vinde cine trebuie un aparat si probabil la spitalul ala are un manager de incredere.

 6. Reclama pentru Firea…atentie G4media