G4Media.ro

Primăria Capitalei face sondaj printre bucureşteni pentru a vedea care este nivelul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primăria Capitalei face sondaj printre bucureşteni pentru a vedea care este nivelul corupţiei în rândul funcţionarilor

Primăria Municipiului București (PMB), în colaborare cu Direcția Generală Anticorupție (DGA) din cadrul Ministerului de Interne, îi invită pe bucureșteni să participe la un studiu privind percepția asupra corupției la nivelul administrației publice locale.

Participanții li se recomandă că trebuie să răspundă cu sinceritate, pe baza experienței, opiniilor și percepțiilor proprii, întrebărilor din chestionarul care poate fi accesat la următorul link: https://forms.gle/na6ZZSvi3mwrkEaE8.

„Cunoașteți cazuri în care unor cetățeni ai municipiului București le-au fost cerute sume de bani sau cadouri de către angajați ai administrației locale pentru a le fi soluționate cererile?” sau „Cunoașteți cazuri în care cetățeni ai municipiului București au oferit sume de bani sau cadouri pentru a beneficia de serviciile publice oferite de instituțiile administrației locale?”, sunt două dintre întrebări.

Lista continuă cu întrebări precum: „Care considerați că sunt cele mai grave trei probleme cu care se confruntă, în momentul de față, instituțiile din administrația publică locală a municipiului București? Credeți că în prezent lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită, în administrația publică locală a municipiului București? În opinia dumneavoastră, cât de răspândită estimați că este corupția? În cazul în care ați depus sesizări/petiții sau ați solicitat informații de interes public, din partea instituțiilor administrației locale, ați fost mulțumit/ă de răspunsul/soluția primit/ă? Cum sunt promovate către cetățeni măsurile anticorupție implementate la nivelul Primăriei Municipiului București și instituțiilor aflate în subordonare/coordonare?”.

Sondajul de opinie se desfășoară în perioada 26.09.2022-25.11.2022 și, potrivit primăriei, reprezintă un mijloc important de a evalua impactul luptei anticorupție asupra principalilor săi beneficiari: cetățenii și angajații primăriei.

„Prin implicarea lor, bucureștenii vor contribui la realizarea unei analize consistente cu privire la fenomenul corupției în administrație, iar concluziile sondajului au ca scop creșterea eficienței acțiunilor de prevenire a faptelor de această natură.”, transmite PMB.

Primăria Generală dă asigurări că datele prelucrate sunt anonime și confidențiale și vor fi folosite strict în scop de cercetare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. NICIODATĂ ŞPAGA NU SE CERE DIRECT ŞI EXPLICIT.

    Funcționarii-mafioţi nu îţi spun, dar îţi fac viaţa imposibilă prin refuzuri, dispreţ, provocări, jigniri, greşeli intenţionate şi amânări interminabile. În final dai şpagă pentru că nu ai de ales şi nu ai timp să stai zile întregi la cozi.

    VREŢI LUPTĂ ANTICORUPŢIE? – FACEŢI UN PORTAL DE SESIZĂRI CU PRIVIRE LA ÎNDEPLINIREA DEFECTUOASĂ A ATRIBUŢIILOR DE SERVICIU ŞI VERIFICAŢI AVERILE HOŢILOR DE LA STAT!