G4Media.ro

Primăria Capitalei cumpără încă o sută de apartamente destinate personalului medical. 177…

sursa foto: Pexels

Primăria Capitalei cumpără încă o sută de apartamente destinate personalului medical. 177 au fost deja achiziționate dintr-un total de 600 / 64 de persoane s-au mutat deja în ele

Primăria Capitalei anunţă că va cumpăra 100 de apartamente care vor fi repartizate personalului medical din spitalele administrate de PMB. Până în prezent, au fost achiziţionate 177 de locuinţe, iar în curând se va lansa licitaţia pentru alte 323 de apartamente, transmite News.ro

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Compania Municipală Imobiliara Bucureşti (CMIB) a lansat o licitaţie publică pentru a cumpăra, în perioada următoare, 100 de apartamente de pe piaţa liberă. Locuinţele urmează să fie repartizate cadrelor medicale angajate într-unul dintre cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei.

„În cadrul licitaţiei se urmăreşte achiziţionarea a 100 de apartamente de două şi trei camere, confort 1, amplasate în sectoarele 2 şi 3 ale Municipiului Bucureşti, în apropierea unor unităţi medicale administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB. Valoarea totală a proiectului este estimată la 38.800.000 lei (fără TVA), iar preţul de vânzare solicitat pe metrul pătrat util nu trebuie să depăşească 6.192 lei/mp (fără TVA)”, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Toţi cei interesaţi de participarea la licitaţie trebuie să depună oferte până în 16 decembrie. Printre condiţiile de participare se numără şi cea care stabileşte că orice dezvoltator imobiliar care doreşte să se înscrie trebuie să prezinte ofertă pentru cel puţin 40 de locuinţe în acelaşi imobil.

Caietul de sarcini cu toate condiţiile de participare a fost deja publicat şi poate fi consultat pe site-ul companiei, www.cmibsa.ro

Apartamentele pe care Compania Municipală Imobiliara Bucureşti le va cumpăra la finalul procesului de evaluare trebuie să respecte prevederile Legii nr.114/1996 şi să nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic, încadrate la risc seismic gradele I, II, III. Criteriul de atribuire, notat în caietul de sarcini, va fi “cel mai bun raport calitate-preţ”, arată sursa citată.

Potrivit PMB, acest proiect a fost iniţiat în anul 2018, iar prin el li se oferă medicilor, asistentelor şi personalului auxiliar din unităţile sanitare aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în condiţii avantajoase, locuinţe de serviciu. Astfel, prin acest program se vor achiziţiona 600 de locuinţe.

Până în prezent, au fost cumpărate 177 de apartamente – locuinţe de serviciu, cu 3, 2 sau o cameră, 64 de persoane fiind deja mutate în aceste locuinţe.

În curând, Primăria Capitalei va lansa licitaţia pentru achiziţia altor 323 de apartamente.

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ar fi interesant de verificat cati dintre cei care s-au mutat sunt „cadre medicale angajate într-unul dintre cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei.”

  2. Altă mită dată de țoapa Firea, de această dată unor dezboltatori imobiliari, achiziția având mai mult ca sigur caietul de sarcini cu dedicație, primul indiciu fiind „minim 40 de apartamente”.
    Frații Negoiță (tiganul de la Dinamo și țiganul de la Primăria sectorului 3) au apartamente nevândute prin S3. Punem pariu că vor câștiga măcar o bucată din licitație ?!

    • Referirea la nationalitatea celor doi Negoita nu-si are rostul. Pacatele pe care le au nu sunt specifice unei etnii anume.