G4Media.ro

Primăria Capitalei, Centrul Step by Step şi Unicef au inaugurat Primo HUB,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primăria Capitalei, Centrul Step by Step şi Unicef au inaugurat Primo HUB, un nou centru de joacă, învăţare şi parenting pentru copiii români şi ucraineni

Primăria Capitalei, Centrul Step by Step şi Unicef au inaugurat, marți, PrimoHUB, un nou centru de joacă, învăţare şi parenting pentru copiii români şi ucraineni.

Centrul „Play, learning and parenting Primo HUB” reprezintă un serviciu complementar de educație timpurie, menit să stimuleze dezvoltarea copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 și 3-6 ani prin creșterea accesului la educație al copiilor proveniți din comunități vulnerabile, dezvoltarea competențelor parentale ale membrilor comunității, precum și consolidarea și extinderea competențelor educatorilor.

Serviciile furnizate sunt destinate atât copiilor români, cât și copiilor ucraineni refugiați și sunt adaptate nevoilor acestora și ale familiilor din care provin. Serviciile de educație și îngrijire timpurie sunt esențiale pentru dezvoltarea tuturor copiilor, pentru performanța lor școlară și pentru incluziunea socială, a anunțat Unicef.

„Am inaugurat azi, împreună cu UNICEF Romania, un nou centru de zi pentru copii proveniţi din medii vulnerabile. Este vorba de un centru de zi unde copiii cu vârste de până la 6 ani vor primi educaţie şi îngrijire după o metodologie dezvoltată de experţi internaţionali în educaţie timpurie.

Cei 20 de copii înscrişi aici vor avea parte de îngrijire din partea educatorilor instruiţi conform metodei Primokiz, de către partenerii de la Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, iar părinţii lor vor primi de asemenea consiliere în materie de parenting.

Cu toţii înţelegem importanţa primilor ani de viaţă pentru dezvoltarea noastră ca oameni şi, de aceea, sunt un puternic susţinător al serviciilor de educaţie şi îngrijire timpurie.

Mă bucur că Primăria Municipiului București are alături parteneri cu experiență locală și internațională, precum UNICEF și Step by Step, împreună cu care putem oferi aceste servicii copiilor proveniți din medii vulnerabile, inclusiv copiilor ucraineni. Cred că este un sprijin important pentru copii, dar și pentru părinți și pentru comunitatea în care aceștia vor crește și se vor integra armonios”, a anunțat, la rândul său, viceprimarul Horia Tomescu, pe pagina sa de Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. ocupatia amerlocilor si-a bagat nasul si in gradinite, unde nu mai fusese nimeni la spalat de creiere de vreo 30 de ani