G4Media.ro

Primăria Capitalei: Au fost intensificate de miercuri tratamentele de combatere a țânțarilor…

Primăria Capitalei: Au fost intensificate de miercuri tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile

Primăria Capitalei anunță, într-un comunicat de presă de joi, că au fost intensificate de miercuri tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile. respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

Primăria precizează că ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București, iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.
Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, conform unor date transmise autorităţilor sanitare, dar şi municipalităţii, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar şi în alte zone verzi, au declarat pentru News.ro surse din cadrul autorităţilor sanitare de la nivelul Capitalei.

Comunicatul Primăriei Capitalei:

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la apariția, în București, a unor țânțari purtători de virusul West Nile, PMB informează:

Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

PMB ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.
Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

De asemenea, în zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bun, a trebuit să ne trezim cu West Nile ca să se ia masuri snti ganganii

  • Pai trebuie, fără contract..

   Cum justifici altfel o încredințare directă sau un contract adițional ?

  • Bre, astia sunt atat de inteligenti incat sa creada ca tantarii stau doar in zonele enumerate in articol ?!

   Bre, tantarul nu e dresat ca kovidul 19toamna care scoate carligul (spike) doar in parcuri intre 9 pm si 6 am.

   Sa vina Araratul Smurd-ului sa ne comunice oficial sa nu ne plimbam prin zonele respective.

  • Gheu cetiri, fa mata rost de graphicul Gantt sa vedem si noi, plimea, cum au fost programate „sedintele” de dezinsectie.

   Stiu ca e greu, dar o comparatie cu anii anteriori ar fi minunata.

 2. Aha, West Nile, ultima oară când am verificat Nil-ul era în sud-est

 3. De covid, ca Florea de la S5, când dă?

 4. Decât să vă mănânce Western nilul!
  Și șobolanii și mai știu eu ce năpaste date de la ” ora exactă”!
  Sa dormiți pe tastatură, atât mai puteți!
  ‘Sa vină Bolojan, Voiculescu , Nimikusor”! Hai siktir, capitală de fanarioți!
  Pe fi Rea sarmancur v-o meritați!
  Capitala mizeriei, la propriu și uman!

 5. ai pus masca,
  de ce nu-ti pui plasa la geam?!
  (naiba stie ce pompeaza aia in aer,
  pana sa ai incredere in vise bashite uita-te la mecla primarului).

 6. Mai mulţi cetăţeni care locuiesc în oraşul Popeşti-Leordeni din Ilfov au sunat la 112, joi noapte, pentru că s-au simţit rău după ce autorităţile au împrăştiat substanţe împotriva ţânţarilor. Viceprimarul spune că au fost făcute teste, nefiind depăşite valorile normale.„Nu a fost nicio gazare. Am primit de la institut, cei care s-au ocupat, că totul este în parametrii legali, este conform. Consiliul Judeţean organizează dezinsecţia pentru ţânţari, Primăria este doar beneficiar. (…) Au venit pe străzi cu tunul de stropit şi în zona nouă, pe strada Oituz. Anumiţi cetăţeni au făcut sesizare că se simt rău, că tuşesc, că îi mănâncă pielea. La 12 noaptea, m-au sunat de la poliţie, de peste tot. Am sunat băieţii, au plecat din zona respectivă s-au dus în altă zonă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul din Popeşti-Leordeni (judeţul Ilfov), Constantin Mitran.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.