G4Media.ro

Primăria Braşov vrea să preia în administrare toate ariile protejate din zonă.…

Primăria Braşov vrea să preia în administrare toate ariile protejate din zonă. Se dorește crearea Parcului Natural Brassovia, cu o suprafață de peste 5 mii de hectare

Consiliului Local va decide în ședința de astăzi împuternicirea Primarului Municipiului Brașov să depună dosarul de candidatură în numele Municipiului Brașov pentru preluarea în administrare a siturilor Natura 2000, respectiv preluarea de către municipalitate a gestionării ariilor protejate Postăvarul, Piatra Mare și Tâmpa (inclusiv Dealul Melcilor) și a Rezervației Stejerișul, ceea ce ar însemna un pas important în realizarea proiectului de înființare a Ariei Protejate (Parcului Natural) Brassovia, anunță Brașov.net.

”Ne-ar permite crearea unei arii protejate de interes local, etapă premergătoare înființării unui parc natural așa cum este Brassovia. În paralel am început discuțiile și cu celelalte autorități publice pe teritoriul cărora se va întinde viitoarea arie naturală protejată. Suntem în etapa de strângere de date legate de amenajamentele silvice din aceste zone și de limitele viitoarei arii protejate. Brașovenii și ceilalți locuitori din zona metropolitană au nevoie de un astfel de parc, o arie protejată cu un plan de management modern, care să combine atât funcțiuni de pădure școală, în care copiii noștri pot să învețe mai multe despre natură, cât și funcțiuni recreative – cum ar fi drumețiile, și sportive – alergare montană, mountain bike – în așa fel încât să nu deranjăm prea mult nici natura, dar nici pe ceilalți participanți la aceste activități”, a precizat primarul Allen Coliban.

Conform proiectului de hotărâre, Consiliul Local îl împuternicește pe primarul municipiului Brașov să depună dosarul de candidatură, în numele Municipiului Brașov, pentru preluarea în administrare de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate a siturilor Natura 2000 de către Administrația Locală a Municipiului Brașov pentru următoarele zone:

Muntele Tâmpa, (aflat integral în A.T. Brașov) în suprafață de 206 ha;

Stejerișul Mare, (aflat în integral în U.A.T. Brașov), în suprafață de 293,8 ha;

Muntele Postăvarul, (aflat parțial în U.A.T. Brașov), în suprafață de 953,5 ha din total 1288 ha;

Piatra Mare, (aflat parțial în U.A.T. Brașov), în suprafață de 945,2 ha, din total 4281,4 ha.

Scopul înființării Parcului Natural Brassovia este protejarea și conservarea peisajului, concomitent cu crearea unui spațiu pentru activități recreaționale, care se va întinde pe raza municipiului Brașov, comunei Cristian, orașelor Râșnov și Predeal și a municipiului Săcele.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter