G4Media.ro

Primăria Arad primeşte 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Arad primeşte 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi / Perioada de implementare a proiectului este de trei ani

Primăria Arad primeşte 100 de milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru a retehnologiza CET Hidrocarburi, care este producătorul şi furnizorul de agent termic în municipiu, anunță Agerpres.

„Odată cu proiectul <Sursă de producere energie termică şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă> se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmăreşte creşterea eficienţei energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea calităţii serviciului public de alimentare cu energie termică la tarife competitive. Noua sursă va include o instalaţie de cogenerare de înaltă eficienţă formată dintr-un număr de trei motoare termice pe gaz natural şi o staţie electrică de transformare. Configuraţia tehnică a instalaţiei de cogenerare de înaltă eficienţă asigură producţia de apă fierbinte pentru termoficare centralizată şi energie electrică pentru vânzare”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Primăria Arad.

Perioada de implementare a proiectului este de trei ani.

CET Hidrocarburi, având ca acţionar 100% Consiliul Local Municipal Arad, are aproximativ 25.000 de clienţi casnici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...