G4Media.ro

Apple ar putea lansa prima pereche de ochelari de realitate augmentată în…

sursa foto: Pexels

Apple ar putea lansa prima pereche de ochelari de realitate augmentată în 2024

Apple mai are în lucru, pe lângă casca de realitate mixtă, care se apropie de lansare, şi o pereche de ochelari de realitate augmentată, despre care se vehiculează că ar fi gata peste mai bine de doi ani, conform News.ro.

Pe finalul acestui sau, cel târziu, la începutul anului viitor, Apple este aşteptată să-şi lanseze prima cască de realitate mixtă, o cască despre care se spune că a fost deja testată şi aprobată de şefii companiei.

Însă, pe partea de realitate virtuală şi realitate mixtă, casca nu este singurul produs dezvoltat de Apple. Compania americană mai are în lucru şi o pereche de ochelari cu funcţii de realitate augmentată.

Aceşti ochelari, conform analistului Jeff Pu de la Haitong Intl Tech Research, va fi anunţată cândva pe finalul lui 2024. Tot atunci ar trebui să devină realitate şi a doua generaţie a căştii de realitate mixtă.

Dacă informaţiile se confirmă, peste doi ani Apple ar urma să aibă deja două produse de realitate virtuală/augmentată – o cască ajunsă deja la a doua versiune şi o primă variantă a unei perechi de ochelari.

Spre deosebire de căşti, ochelarii de realitate augmentată sunt, deocamdată, un mister. Singurul lucru care se bănuieşte este că aceştia vor fi dependenţi de iPhone şi că, în fapt, vor funcţiona ca un fel de ecran secundar cu funcţii de AR pentru smartphone.

De cealaltă parte, casca va avea un hardware suficient de puternic pentru a-i permite să funcţioneze independent şi să ruleze conţinut de mare rezoluţie.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter