G4Media.ro

Prima ”imagine” a Omicron arată mult mai multe mutații decât la varianta…

Prima ”imagine” a Omicron arată mult mai multe mutații decât la varianta Delta

Varianta Omicron a Covid-19 prezintă mult mai multe mutaţii faţă de Delta, aşa cum arată prima „imagine” a acestei noi variante depistate în Africa de Sud, realizată şi publicată de prestigiosul spital Bambino Gesù din Roma, scrie AFP.

Pe această „imagine” tridimensională, care seamănă cu o hartă, „se vede bine că varianta Omicron prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta (care deja prezintă ea însăşi un număr mare de mutaţii), concentrate într-o zonă a proteinei care interacţionează cu celulele umane”, a explicat echipa de cercetători într-un comunicat apărut duminică.

„Acest lucru nu înseamnă automat că aceste variaţii sunt mai periculoase, pur şi simplu virusul s-a adaptat la specia umană generând o altă variantă”, au precizat cercetătorii. „Alte studii ne spun că această adaptare este neutră, mai puţin periculoasă sau mai periculoasă”.

Echipa de cercetători de la Bambino Gesù s-a concentrat în studiu pe cercetarea mutaţiilor la nivelul „structurii tridimensionale a proteinei spike”, a precizat Claudia Alteri, profesor de microbiologie clinică la Universitatea de stat din Milano şi cercetător la spitalul Bambino Gesù din Roma, întrebată de AFP.

Această proteină, care este partea din virus „studiată cu mai multă atenţie”, este responsabilă de recunoaşterea receptorului uman şi de pătrunderea virusului în interiorul celulelor”. „Pe proteina spike acţionează anticorpii monoclonali şi bineînţeles pe virusuri”, a subliniat ea.

Imaginea a fost realizată „plecând de la studierea secvenţelor acestei noi variante pusă la dispoziţie de comunitatea ştiinţifică”, provenind în special „din Botswana, din Africa de Sud şi din Hong Kong”.

„Această imagine, ce reprezintă puţin harta tuturor variaţiilor, descrie mutaţiile Omicron dar nu le defineşte rolul”, a subliniat profesoara. „Va fi foarte important în prezent să definim, prin experienţe de laborator, dacă combinarea acestor mutaţii poate avea un impact în trasmiterea virusului sau eficacitatea vaccinurilor de exemplu”, a concluzionat ea.

sursa: News.ro, sursa foto: Corriere della Sera 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Acum o sa ne explice un sosoc expert in virusologie, ca stie el ca din cauza vaccinatilor au aparut atatea mutatii!
  Or fi fost moastele expirate naiba sa ii inteleaga si pe sosocii astia!

  • Și tu ești expert în ce? În mâncat căcat pe acest site?

  • 010, adica 2 in decimal, a luat lumina de la seringa si acuma are fix 010 neuroni cat sa rada de sosoci, mamaligari, mortii de covid.
   Cam atat poți face cu 010 neuroni.

  • Iar drogatul asta cod de bare, repeta acelasi lucru, e un trol schizo.

  • Eugen, el e trolul expert, repeta aceleasi propozitie peste tot. 🤣 Sosocii scriu argumente, asta e injectat lobotomizat, o fi facut atac cerebral de la cate doze si-o luat. 🤣 Eu ii zic vod de bare.

  • Vacciniștii de pe G4 Media văd numai moaște, șoșoci, sputnikari, putiniști, Rusia, wc-ul din curte și daci liberi. Ei sunt reperul inteligenței și civilizației.

  • Tocmai au anunțat că deja au găsit două cazuri cu omicron in Ottawa veniți din Nigeria. În Canada nu se poate intra decât dublu vaccinat și cu certificat de obediență. Tot șoșocii au adus omicronul in Canada din Africa, așa-i?

 2. Scârț, intre varianta pe care s-au facut vaccinurile de fapt, aia dinaintea variantei Kent, si Delta e tot o foarte mare diferenta, si? Nu zbierati voi sa ne injectam cu ceva facut pt ceva ce nici nu mai exista in circulatie de mult ca asa va zic voua expertii aia de propaganda? 🤣

 3. Oare ce mutatii or avea vaccinurile atat de rapid livrate… Ramane de vazut.

  • Vaccinurile sunt deja gata exact pt tulpina „ofimacron”! Ce nu stiu baietzii astia este ca viatza bate filmul, ca de aia ultima tulpina i a dat in cap la zemoshi!

 4. Chiar asa arata? Pe bune? Sau e doar inca o imagine fabricata pentru a ne fi data la rumegat?

 5. Dupa cum se vede Omicron are mai multi dinti, deci e mai periculos. Chestiile alea rosii sunt dinti. Vai de noi!