G4Media.ro

Prima groapă de gunoi neautorizată închisă în județul Brașov, la Săcele

Prima groapă de gunoi neautorizată închisă în județul Brașov, la Săcele

Primăria Săcele este prima din județ care a finalizat lucrările de închidere a depozitului neconform de deșeuri, potrivit Rador. Rampa de gunoi din zona Subobrej a fost închisă zilele acestea, după mai bine de un an de lucrări.

Investiția totală a fost de 7 milioane de lei. Cea mai mare sumă a fost alocată de Ministerul Mediului, iar Primăria Săcele a contribuit cu 400.000 de lei.

„Va urma o perioadă de post implementare, de monitorizare a acestui depozit, pe o perioadă de 30 de ani, cu implicarea unor costuri din partea autorității locale, nu foarte mici, dar suntem obligați să le gestionăm în continuare. Un proiect important, l-am finalizat, primii din județ și sper ca și colegii din celelalte localități unde sunt proiecte în curs de implementare, să le finalizeze cât mai repede”, a spus primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Garda de Mediu a monitorizat permanent lucrările de la rampa de gunoi din Săcele.

Județul Brașov riscă amenzi uriașe în cazul în care nu închide toate gropile de deșeuri neconforme.

„Județul Brașov mai are 5 locații care sunt în lucru, vorbim despre Victoria, Zărnești, Făgăraș, Codlea și două locații în Brașov. Din păcate, cele două locații din Brașov sunt doar în discuții și săptămâna trecută a avut loc o dezbatere la Prefectură tocmai pentru a identifica și a identifica și grăbi soluțiile de închidere pentru cele două locații din municipiul Brașov. În restul județului lucrările sunt în derulare”, a precizat șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, citat de Radio Brașov.

19.000 de metri pătrați a fost suprafața desfășurată a rampei de la Săcele și aproape 4 hectare suprafața totală. Cei care s-au ocupat de lucrări au scos de aici peste 100.000 de metri cubi de deșeuri. (sursa foto: Poliție)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Puteti construi o puscarie pt. gunoaiele ce-au facut gunoaiele, poate chiar cu ajutorul lor. Ce vremuri … Mai stia animalul de frica, acum nimic. V-am mai zis, cu animalele n-ai ce sa discuti, stiu doar de bici, doar ca biciu-i interzis…

    Se nasc copii cu plastic si plumb in propriul organism. Lor cine le face dreptate ?

    • Care gunoaie(100.000 metri cubi) au fost scoase (acoperite cu pamant fertil)?
      In vecinatatea rampei de gunoaie ” inchisa oficial” sunt alte sute de metri cubi de gunoaie care se pot vedea la o simpla plimbare pe jos in zona, acestea constituind mal pentru raul Tarlung.

  2. Din pacate România este plina de gunoaie si la propriu si la figurat. Nu sunt legi drastice impotriva celor care importa gunoaie pentru cativa arginti.

  3. Din vârful muntelui până la malul mării tara asta este o groapă de gunoi! Peste tot pet-uri, pungi de plastic.