G4Media.ro

Prigojin, supranumit ”bucătarul lui Putin”: Un „fost general” din Marina americană face…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Government of the Russian Federation

Prigojin, supranumit ”bucătarul lui Putin”: Un „fost general” din Marina americană face parte din grupul Wagner

Șeful grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat, vineri, că un „fost general” din Marina americană făcea parte din această armată privată ai cărei recruți luptă în special în Ucraina., scrie La Libre Belgique, citată de Rador.

Foarte opac, grupul Wagner are reputația de a fi legat de oligarhul rus Evgheni Prigojin, el însuși considerat un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Răspunzând unei întrebări pusă de ziarul finlandez „Helsingin Sanomat”, omul de afaceri rus a răspuns: „Nu sunt mulţi cetăţeni finlandezi în Wagner PMC, aproximativ 20 de persoane. Din motive evidente, nu pot oferi informații exacte despre acest subiect”.

„Am o părere foarte bună despre finlandezii de pe câmpul de luptă. Aceștia luptă într-un batalion britanic (parte din Wagner) care este comandat de un cetățean american, fost general în Corpul Marinei”, a adăugat domnul Prigojin, citat de serviciul de presă al companiei sale Concord.

Evgheni Prigojin, care a fost supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza contractelor grupului său de catering cu Kremlinul, are reputația de a fi devenit miliardar datorită contractelor publice pe care le-a obținut. Este supus sancțiunilor din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite.

În septembrie, el a dezvăluit pentru prima dată că a fondat Wagner în 2014 pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența organizației de mercenari în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.

De ani de zile, Wagner a fost suspectat că joacă un rol în promovarea ambițiilor Kremlinului, inclusiv în Ucraina, unde luptători din grupul paramilitar au fost în prima linie în timpul ofensivei lansate în februarie.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Bull shit. Vrem dovezi. Propaganda de o parte și alta; ne-am saturat.

  2. Trump sustine Rusia. Lupta pe frontul din Ucraina

  3. Mai bine zicea ca din Wagner face parte si maica Tereza 😃😃😃

  4. În Wagner este și un extraterestru și un spiriduș, dar nu se poate dezvălui identitatea 😀😂🤣