G4Media.ro

Prigojin contrazice afirmația Ministerului rus al Apărării privind implicarea forțelor armate rusești…

Sursa foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

Prigojin contrazice afirmația Ministerului rus al Apărării privind implicarea forțelor armate rusești în asaltul asupra Soledar: „Aș dori să subliniez că Soledar a fost cucerit exclusiv de unități Wagner”

Gruparea de mercenari Wagner a postat joi seară pe Telegram un videoclip în care denigrează direct afirmația Ministerului rus al Apărării potrivit căreia forțele militare ale armatei rusești au participat la asaltul de la Soledar, relatează CNN.

La o zi după ce Ministerul rus al Apărării a remaniat conducerea așa-numitei sale „operațiuni militare speciale”, postarea companiei paramilitare private (PMC) Wagner a dublat afirmația șefului său, Evgheni Prigojin, potrivit căreia forțele sale sunt singurele responsabile pentru operațiunea Soledar, contrazicând direct ministerul.

Videoclipul arată doi bărbați, cu fețele ascunse, purtând uniforme și stând în picioare în ceea ce pare a fi un buncăr subteran, luminat de o lanternă.

„Suntem ofițeri ai Forțelor Aeropurtate, declarăm că Forțele Aeropurtate nu au luat parte la asaltul asupra orașului Soledar”, spune unul dintre bărbați. „Asaltul asupra orașului Soledar a fost efectuat doar de forțele PMC Wagner. Noi nici măcar nu am fost trimiși în acea direcție.

Context

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele armatei rusești operează în interiorul și în jurul Soledar, fără a menționa Wagner.

„Trupele aeropurtate au blocat Soledar din partea de nord și de sud a orașului”, a declarat ministerul pe canalul său oficial Telegram. „Forțele aeropurtate rusești lovesc în fortărețele inamice. Echipele de asalt luptă în oraș”.

Dar Prigojin a calificat drept „informație falsă” orice afirmație potrivit căreia forțe rusești care nu fac parte din Wagner au participat la asaltul asupra Soledar.

„Aș dori să subliniez că Soledar a fost cucerit exclusiv de unități PMC Wagner”, a declarat el într-o declarație publicată luni pe un canal Telegram.

Armata ucraineană a insistat joi că orașul este în continuare contestat și că forțele sale chiar „efectuau contraatacuri” în această așezare.

Unii bloggeri militari ruși pro-Kremlin au speculat că anunțul făcut miercuri de Ministerul rus al Apărării privind numirea lui Valeri Gherasimov în funcția de comandant al „operațiunii sale militare speciale” a fost motivat în parte de succesul Wagner.

Într-o vizită la forțele sale de lângă Bahmut, în ajunul Anului Nou, Prigojin i-a criticat direct pe birocrații de la Kremlin.

„Anul acesta vom învinge! Dar mai întâi vom cuceri birocrația internă și corupția noastră”, le-a spus Prigojin luptătorilor săi într-o înregistrare video postată pe Telegram.

„După ce ne vom cuceri birocrația internă și corupția, atunci îi vom cuceri pe ucraineni și NATO, iar apoi întreaga lume.

Problema acum este că birocrații și cei care se implică în corupție nu ne vor asculta, pentru că de Anul Nou toți beau șampanie”, a mai afirmat Prigojin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dar Prigojin ăsta nu poate să cadă de la etaj? Sau Putin…

  2. ruptura este aproape . nu putin ci prigojin este fauritorul . ucraina ofera astfel momentul prigojin . politica isi baga nasul peste tot ca si banii europeni ce curg girla acolo unde trebuie . in cazul nostru la prigojin

  3. Păi occidentalii decrepiți spun că nu a picat Soledarul, că rachetzii neonazi mai au puțin și sunt la Moscova!

    • Ai vrut sa te dai destept,amaratule! Tu vorbesti de neonazi cand stirea este despre Wagner???🤣🤣🤣🤣
      Vai de steaua ta,hauristo-putinistule cu creier neted si foame mare in gat!

  4. E bine, inca putin si se termina cu Wagner si armata rusa. Prigojin nu stie istorie, soarta e nemiloasa cu armatele private, fie ca isi fac sau nu treaba.