G4Media.ro

Prietenul de familie al lui Sorin Grindeanu, numit definitiv pentru patru ani…

Sursa Foto: Facebook

Prietenul de familie al lui Sorin Grindeanu, numit definitiv pentru patru ani în Consiliul de administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile chiar de către ministrul Transporturilor

Lucian Taropa a fost numit la 11 octombrie 2022 membru definitiv al Consiliului de Administrație al Autorităţii Aeronautice Civile, cu un mandat de patru ani, potrivit contractului publicat pe site-ul oficial al instituției. Taropa a fost director general al aeroportului din Timişoara și este prieten de familie cu ministrul Sorin Grindeanu, cel care a făcut numirea.

Grindeanu îl numise de altfel pe Taropa în funcția de membru interimar al consiliului de administrație la autoritatea aeronautică încă din ianuarie 2022, una dintre primele sale decizii ca ministru.

La acel moment, Grideanu a declarat pentru G4Media că „în primul rând este o numire temporară, provizorie. Apoi, este vorba de un om cu experienţă în aviaţie”. Ministrul Transporturilor a negat că numirea lui Taropa ar avea vreo legătură cu prietenia dintre ei.

Lucian Taropa este prieten cu familia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ei apar în fotografii publicate în presă, în vacanţă, în Italia sau Elveţia, împreună cu soţiile. În plus, soţiile celor doi, Tiana Taropa şi Teodora Grindeanu, au fost asociate în cadrul firmei Duofarm SRL din Dumbrăviţa Timiş, care operează, printre altele, şi o farmacie din Timişoara, potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial. În trecut, Taropa l-a împrumutat pe Sorin Grindeanu cu suma de 20.000 de euro, potrivit Economedia.ro.

Noul contract de mandat al lui Taropa este valabil timp de patru ani, până la 10 octombrie 2026. El va primi o indemnizație fixă brută de 15.168 de lei lunar, plus o indemnizație variabilă, a cărei valoare nu este menționată în contract și e condiționată de îndeplinirea uor criterii de performanță.

Lucian Taropa are dreptul să primească telefon, laptop și tabletă de la Autoritatea Civilă.

Context. Alături de Taropa a fost numit membru în CA și Mihai Neacșu, fratele baronului PSD Marian Neacșu. Mihai Neacșu nu are nici o experiență relevantă sau pregătire academică în domeniul aeronautic. Toată experiența sa profesională este la firma de familie Estrella Imex SRL, al cărei obiect de activitate este cultivarea cerealelor (mai puțin orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, potrivit portalului specializat Confidas. El a fost mai întâi director de vânzări, apoi administrator.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Felicitari ! Prostimea e condusa de persoana potrivita

 2. Degeaba, ramanul spălat pe creier spune că asta e mai bun decât Drula.

 3. … ca intre hoti… asta este roMANIA. PSD = PNL

  • PE UNDE A TRECUT MARIONETA grindeanu A MARIT NUMARUL DE POSTURI BINE PLATITE SI A ANGAJAT LACUSTE DE PARTID.

 4. În familie se împart mai bine şpăgiliiiii.

  • Orice politician român cunoaște regula de aur: dacă le-ai mărit cu 100 de lei pensia/salariul minim și organizezi zilele orașului/comunei, te votează cu trei mâini.
   Ăsta este nivelul majorității concetățenilor noștri din păcate.
   Școală de mântuială, valori morale zero, cultură zero, RomâniaTV, TarafTV, spart semințe pe stradă, nicio carte citită cu deceniile, „trăiască dom’ primar”, gunoaie aruncate oriunde, ceafă la grătar și bere la 3 litri.

 5. Nu ei sunt vinovați pentru plasarea la butoane a non valorilor, a „frățiorilor” de beții, a amantelor, nevestelor, nepoților!
  Cei care au votat Uniunea PNL-PSD-UDMR-AUR au ce merită!
  Să-i fure până merg in c*rul g*l pe stradă că asta merită! 😏

 6. Eh, atat va tot ofuscati. Pai pe cine ai vrea ca PSD-ul sa angajeze ca toti „specialistii” pe care ei ii cunosc sunt neamurile, prietenii si fotomodele.

 7. Pentru ca poate, acest neica nimeni si ceilalti ca el, care au putere de decizie politica! Si cand auzi:pe mine nu ma intereseaza politica,si nu merg la vot. Bravo, sa nu mergeti!

 8. In poza aprare alt distrus, un tiriplici sinistru, Fredy. Nu mergeti fratilor la vot ,si o sa va calaresca acesti papagali ,acesti mascarici, pana la adanci batraneti.

 9. „pentru că putem!”

 10. USR e de vina. Hai cu schengen ca se poate…

 11. Mancatorul-sef de khacat pesedist si care mai si ragaie sătul dupa o portie zdravana vad ca nu are nimic de comentat la stirea asta. Cine nu stie despre cine vorbesc sa se gandeasca la ala care cum apare ceva despre usr se repede ca musca verde la gustosul maro si face spume ca buretele de vase.