G4Media.ro

Prețul petrolului a scăzut cu cel puțin 4% după ce Joe Biden…

sursa foto: Pexels

Prețul petrolului a scăzut cu cel puțin 4% după ce Joe Biden a anunțat că SUA vor elibera zilnic din rezervele strategice 1 milion de barili timp de 6 luni

Statele Unite vor elibera zilnic 1 milion de barili de petrol din rezervele strategice, pentru a contribui la scăderea preţului benzinei şi la combaterea inflaţiei în toată ţara, a anunţat joi Casa Albă, informaţie care a dus la scăderea cotaţiilor ţiţeiului cu cel puţin 4%, transmite CNBC.

Preşedintele Joe Biden intenţionează să folosească rezerva strategică de petrol a SUA pentru următoarele şase luni, în timp ce producătorii autohtoni îşi vor mări producţia, potrivit unei note informative publicate de administraţia Biden.

”Amploarea acestei eliberări este fără precedent: lumea nu a avut niciodată o eliberare de rezerve de petrol la această rată de 1 milion pe zi pentru această perioadă de timp”, a spus Casa Albă într-un comunicat.

”Această eliberare record va oferi o cantitate istorică de livrări care va servi drept punte până la sfârşitul anului, când producţia internă va creşte.”

Un înalt oficial al administraţiei a declarat reporterilor joi dimineaţă că, în combinaţie cu acţiuni similare din alte ţări, cantitatea medie zilnică eliberată din rezervele strategice globale ar trebui să depăşească 1 milion de barili.

Preţurile petrolului au scăzut joi, după ce miercuri seara au apărut rapoarte care sugerau că o astfel de măsură este iminentă.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent pentru luna mai au scăzut cu 4%, ajungând la 108,89 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul WTI, de referinţă în SUA, au scăzut cu 4,7%, până la 102,84 dolari pe baril.

Anunţul a avut loc în timp ce Casa Albă caută modalităţi de a combate o creştere a preţurilor la energie cauzată de invazia Rusiei în Ucraina.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. La noi, crește / scade prețul petrolului, prețul benzinei crește sau se menține la acelați nivel. De scăzut, niciodată… Lacomi românii și neamuri pro@ste. Nesimțire…

  2. Alunooo travestitule, sarakiile ca tine o sa fie intotdeauna ingrijorate de ceva thembellule