G4Media.ro

Preţul mierii de albine este influenţat de conflictul din Ucraina / ”E…

Sursa foto: Unsplash/ Benyamin Bohlouli

Preţul mierii de albine este influenţat de conflictul din Ucraina / ”E posibil ca procesatorii să nu aibă efectiv de unde acumula cantităţile necesare”

Preţul mierii de albine este influenţat de conflictul din Ucraina, principalul producător din Europa. Apicultorii spun că producţia din ţara vecină a scăzut semnificativ de la declanşarea războiului, relatează Agenția de presă Rador.

În plus, valul de scumpiri din ultima perioadă a determinat majorarea preţului aplicat de cei care deţin stupi.

”Preţul a crescut, nu ştiu, să spunem efectiv de la un 25 lei per kilogram, vorbim la preţul cu amănuntul, preţ pe care îl practică apicultorul, producătorul până la un 30 poate, în unele cazuri un pic mai mult, pe kilogram. E posibil ca procesatorii să nu aibă efectiv de unde acumula cantităţile necesare pentru care au şi ei contracte la rândul lor şi vor oferi producătorului român un preţ corect”, susține un apicultor din județul Giurgiu, citat de Rador.

Sursa foto: Unsplash / Benyamin Bohlouli

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asa mi-a spus si vecinul meu de la tara, apicultor in timpul liber.

  2. Îmi plăcea mierea când eram copil acum, din păcate, am acces la dulciuri și alimente cu arome artificiale care o fac mai puțin atractivă…

  3. dupa stiri ziceti ca ucraina era buricul pamantului, si tot ce se misca, se mananca era fabricat,produs la ei si totusi oamenii traiau din salarii de 2- 300 de euro/luna, pe unii vedem ca sunt foaaaaarte bogati, cu SUVuri de sute de mii de euro, dar parca nu curgea mierea pe la ei pe strazi ….