G4Media.ro

Preţul grâului rusesc creşte în urma limitării exporturilor impuse de România, Ucraina…

Preţul grâului rusesc creşte în urma limitării exporturilor impuse de România, Ucraina și Moldova/  Rubla s-a întârit față de dolar

Prețurile la exportul de grâu rusesc au crescut săptămâna trecută din cauza limitării exporturilor impuse de România, Ucraina și de însăşi Moscova, iar rubla s-a întărit față de dolar, au spus analiștii luni, citați de Reuters.

România a interzis săptămâna trecută exporturile de cereale către destinațiile din afara Uniunii Europene, până la mijlocul lunii mai, pentru a-și putea satisface nevoile interne, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Ucraina a convenit cu comercianții o cantitate maximă de grâu pentru export, în timp ce Rusia a impus o cotă la export de cereale pentru aprilie-iunie.

Grâul rusesc cu conținut de proteine ​​de 12,5% încărcat din porturile din Marea Neagră pentru cea mai apropiată livrare a urcat cu 3 dolari, la 225 dolari pe tonă la bord (FOB) la sfârșitul săptămânii trecute, a spus SovEcon. Orzul a rămas neschimbat la 177 dolari pe tonă.

IKAR, o altă firmă de consultanță în agricultură de la Moscova, a cotat grâul la 227 dolari pe tonă, cu 3 dolari în plus. Prețurile pentru noua cultură, care urmează să vină în această vară, şi livrarea la sfârșitul lunii iulie au dus la o creştere de 4 dolari, până la 202 dolari pe tonă.

Vremea uscată de primăvară, cu puțină ploaie preconizată în următoarele două săptămâni, începe să creeze îngrijorări cu privire la recolta de cereale din acest an în rândul fermierilor și analiștilor ruși. Rubla rusească este în concordanță cu prețurile petrolului mai mari.

Rusia a exportat 32,1 milioane de tone de cereale între 1 iulie la începutul sezonului 2019/20 și 9 aprilie, cu 15% mai puţin decât cu un an mai înainte, a spus SovEcon, citând date vamale. Din aceasta, exporturile de grâu au reprezentat 27,6 milioane de tone.

Sursa: Canada.com/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Corelat cu seceta, vedeti consecintele distrugerii sistemului de irigatii, ale nepasarii in a aplica pentru proiecte EU pentru agricultura, sa moara capra taranului daca eu politician nu-mi primesc procentele, lene, investitii aiurea in fantani si terenuri de sport in panta, in crasme unde-si beau mintile de dimineata taranii. Restul poate pleca la cules de sparanghel in Germania. Cand puteam sa fim noi cei ce exporta la pret ridicat si sa avem si paine pe masa.

  2. Deștept am fost ca mi-am investit toate economiile în pământ arabil!