G4Media.ro

Pressone: Academia SRI își reclamă opt doctori pentru plagiat – printre ei,…

Pressone: Academia SRI își reclamă opt doctori pentru plagiat – printre ei, un fost șef Antitero și un fost șef SPP

Academia Națională de Informații din subordinea SRI a depus opt sesizări de plagiat la CNATDCU, toate cu privire la teze de doctorat susținute chiar la Academie, scrie Pressone.ro. Patru teze trimise spre analiză pentru plagiat sunt ale unor foști ofițeri superiori din Serviciul Român de Informații, două sunt semnate de foști ofițeri superiori din Serviciul de Pază și Protecție, iar alte două sunt ale unui om de afaceri și ale unui fost vicepreședinte ANAF.

Potrivit Pressone.ro, printre cele 8 teze sesizate de Academie la CNATDCU, una aparține lui Sorin Gabriel Cozma (foto), fost șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI. Acesta a fost trecut în rezervă în 2017, împreună cu alți nouă generali, după numirea la șefia SRI a lui Eduard Hellvig și trecerea în rezervă a lui Florian Coldea.

Cozma este în prezent angajat al Băncii Naționale a României, responsabil de securitatea transporturilor speciale de bani, scrie Pressone, citându-ul pe Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Altă teză de doctorat este a lui Gabriel Naghi, fost șef al Serviciului de Pază și Protecție (SPP) în perioada decembrie 2000 – decembrie 2005.

Majoritatea acestor teze cu suspiciune de plagiat au fost susținute în 2010, primul an în care Academia din subordinea SRI a acordat titluri de doctor.

Citește investigația integral pe Pressone.ro

Sursa foto: Facebook – Festivalul de Film si Istorii Rasnov

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Niște potlogari semianalfabeti făcuți doctori pe pile. Și tot ei se plâng că e țara de kkt.

 2. Hahalere cu doctorate si cu servicii bine platite!
  Azi si întotdeauna.
  Pe timpuri se zicea:
  securitatea e-n toate,
  E-n cele ce sunt!
  Niciun academician., niciun om politic responsabil, nicio persoana din societatea civila nu ia atitudine!
  Va progresa societatea cu sinistri securisti si milițieini pusi in fruntea bucatelor?

 3. Pai, pe langa acel Colegiu de Informatii care oferea gratuit diplome/certificate fara prezenta, e si normal ca si ANI sa fie luata in vizor.

  Da bine cand cineva are doctoratul.

  Un Coldea, un Cozma sau Naghi reprezinta exceptiile (cu conditia ca plagiatele sa fie dovedite). Atata vreme cat la SRI au existat personaje dubioase moral si etic, e si normal ca si la ANI sa existe acelasi ethos. Insa, cu siguranta ca exista si „the good guys” in serviciile de informatii. Noi auzim numai de „bad guys”…

  Parlamentul este patat. Serviciile secrete si ele (cel putin din pdv al plagiatelor si scandalurilor Coldea-Ghita, etc.). Economia e la pamant. Educatia si invatamantul la fel. Societatea este divizata. BOR este si ea compromisa cu o serie de scandaluri. Ce mai ramane?

  Unde sunt „baietii buni”?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.