G4Media.ro

Președintele Xi Jinping i-a transmis cancelarului Olaf Scholz că Germania și China…

Sursa foto: Twitter / Hamburger Senat

Președintele Xi Jinping i-a transmis cancelarului Olaf Scholz că Germania și China ar trebui să găsească noi zone de cooperare, cum ar fi economiile energetică, verde şi digitală

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis cancelarului german Olaf Scholz că ţările lor ar trebui să găsească noi zone de cooperare, cum ar fi economiile energetică, verde şi digitală, a transmis televiziunea chineză de stat, CCTV, citată de Reuters, preluată de Agerpres.

Într-o discuţie telefonică între cei doi lideri, Xi Jinping a mai spus că cele două ţări, care sunt printre cele mai puternice economii din lume, ar trebui să realizeze potenţialul de creştere al comerţului în servicii, conform unei înregistrări a discuţiei, făcută publică de CCTV.

China este cel mai mare parter comercial al Germaniei şi cea mai mare piaţă individuală pentru industria auto germană.

Xi Jinping a spus că firmele germane sunt binevenite să profite de oportunităţile aduse de deschiderea Chinei şi şi-a exprimat speranţa că, în schimb, Germania va oferi un mediu de afaceri corect pentru investitorii chinezi.

Scholz, care i-a succedat Angelei Merkel în funcţia de cancelar la 8 decembrie, a spus că Germania este pregătită să consolideze cooperarea cu China în domenii precum energia verde, economia digitală şi servicii, a relatat CCTV, adăugând că noul lider german şi-a exprimat speranţa că pactul de investiţii UE-China va intra în vigoare cât mai curând posibil.

Parlamentul European a oprit în mai ratificarea pactului, care a fost agreat în decembrie 2020 după şapte ani de negocieri, până când Beijingul va ridica sancţiunile impuse unor politicieni ai UE.

Sursa foto: Twitter / Hamburger Senat

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Scuzați, poate cineva să-mi deie o estimare despre când se va întoarce UE acasă, în China, la fel cum spunea tovarășul Ping despre Taiwanul cel rătăcitor? Pentru că semne de rătăcire în acea direcție sunt de ceva vreme.

 2. [Test pt filtre … ]

  1) „sfinţirea prin căsătorie a relaţiei dintre un bărbat şi o femeie este cea care reprezintă fundamentul demnităţii umane” – ce le mai place cuvinteleeee… 😆

  a) Sfintirea relatiei se face prin cununie, nu prin casatorie. Nu-i tot un drac!
  b) Daca fundamentul sta in casatorie, cei care n-au avut parte de „taina” asta decurge ca sunt lipsiti de demnitate, nu?

 3. [Test.]

  Daca in urma unei relatii se.xu.ale ilicite fata ramanea insarcinata, ea primea oprobiul intregii comunitati, iar pruncul rezultat era numit “copil din flori” (conceput in gradina) sau “de dupa gard” sau “de pe langa gard”. “Ceea ce conta pentru comunitate era spatiul care simboliza legitimitatea desfasurarii vietii de cuplu: casa. Tot ce se petrecea in afara acestui spatiu [consacrat] era vazut ca nefiresc si tratat ca atare.”
  Totusi, in unele zone ale tarii (prin muntii Apuseni, de pilda) se incerca “imblanzirea” situatiei prin inscenarea nuntii femeii insarcinate “din flori”. Pe la jumatatea secolului al XIX-lea, cu pseudo-nasi, cu parul fetei impletit si imbrobodit “ca la neveste”, cu gesturi rituale facute “ca si la nunta” femeia insarcinata fara sot era dusa si maritata cu un sot in absentia, de exemplu “la un gard”. Obiceiul a fost atestat si de folcloristul Simeon Florea Marian: “Dupa ce ii impleteau parul ca la neveste, ziceau de trei ori ca se cununa roaba lui Dumnezeu cu gardul, cu propteaua gardului …” [A. Oisteanu]

  Ce exemplu mai bun de traditionala respectare a demnitatii sa existe?! 😈

 4. Tra la la …

 5. 2) De ce nu citeaza, tot din Bi.blie, legat de demnitatea umana, asta:
  „Cine este pentru Domnul, sa vina la mine!” Si s’au adunat la el toti fiii lui Le.vi.Si le-a zis: „Asa zice Domnul, Dumnezeul lui Isr.ael: – Puneti-va fiecare sabia la sold si strabateti tabara de la o poarta la cealalta si uc.ideti: fiecare pe fratele sau, fiecare pe fartatele sau, fiecare pe aproapele sau!” Si au facut fiii lui Levi asa cum le poruncise Mo.ise. In ziua aceea au cazut din popor ca la trei mii de oameni.”