G4Media.ro

Președintele World Athletics: Boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la…

sursa foto: Facebook/ Tokyo2020

Președintele World Athletics: Boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing „nu are sens”

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (World Athletics), Sebastian Coe, a afirmat că tratează cu mare seriozitate problema drepturilor omului, însă boicotul diplomatic al Marii Britanii faţă de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing „nu are sens”, în opinia sa, informează Reuters, citată de Agerpres.

Statele Unite, Australia şi Canada au anunţat la rândul lor boicotarea diplomatică a Jocurilor, legată de situaţia drepturilor omului din China, o poziţie pe care autorităţile de la Beijing au calificat-o drept una „politică”.

Coe şi-a atras critici pentru comentariile sale de săptămâna trecută, când a spus că el a fost „filosofic opus” boicoturilor.

„Boicoturile, în general, sunt analfabete din punct de vedere istoric şi necinstite din punct de vedere intelectual. Un boicot politic este, sincer, lipsit de sens. Asta nu înseamnă că sunt un susţinător al ţărilor care nu se conformează standardelor de bază referitoare la drepturile omului. Nu sunt un nepăsător sau un cavaler cu privire la drepturile omului, le iau foarte în serios. Însă nu cred că, pe termen lung, boicoturile au realizat foarte multe. Există întotdeauna consecinţe nedorite, iar în final oamenii care suferă cel mai mult sunt sportivii”, a declarat preşedintele World Athletics pentru presa britanică.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se vor desfăşura în perioada 4-20 februarie 2022.

Sursa foto: Facebook/ Tokyo2020

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. In loc sa venim cu boicoturi stupide și fără efect care cresc mai mult popularitatea Chinei decât o reduce, mai bine am începe sa ne luam industria înapoi din China și sa reducem dependenta de ei cât putem de mult. Și nu sa ne gândim la forță de munca ieftină – pe care nu o mai avem nicăieri în Europa – ci prin tehnologizare și automatizare și sa plătim prețul corect al produselor și numai după aceea sa ne gândim la profituri nesimțite numai de dragul profitului.

    • Adica, sa nu-i boicotam diplomatic, sa-i boicotam economic. Si de ce credeti ca boicotul economic, in urma caruia pierde toata lumea, ar fi mai bun decat boicotul diplomatic, unde pierd doar ei. Credeti ca le creste popularitatea aflandu-se ca incalca drepturile omului si ca nu le pasa de proprii cetateni?

  2. Are sens. Garanteaza un viitor razboi pe care toata lumea o sa-l piarda. Orgoliile trebuie extirpate. Au ajuns la metastaza. Vedem ce ramane.

  3. Un lord murdar ca un căcat. Doar violul sportivelor de către demnitarii chinezi are sens.

  4. nici o econamie nu-si poate permite sa piarda o piata ca china De – aia isi permite sa sfideze pe toti