G4Media.ro

Președintele Vučić, la întâlnirea cu noul ambasador al României: Realizarea unei autostrăzi…

Președintele Vučić, la întâlnirea cu noul ambasador al României: Realizarea unei autostrăzi sau a unei magistrale rapide între Belgrad și Timișoara ar fi de cea mai mare importanță

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, și noul ambasador al României în Serbia, Silvia Davidoiu, care și-a prezentat acreditările, au subliniat că realizarea unei autostrăzi sau a unei magistrale rapide între Belgrad și Timișoara ar fi de cea mai mare importanță, a anunțat biroul de presă al Președinției, citat de N1 și Rador.

Președintele Vučić și ambasadorul Davidoiu au convenit că Serbia și România sunt prieteni sinceri și parteneri de încredere, exprimându-și încrederea că bunele relații politice vor fi însoțite de legături economice și de o cooperare și mai bune în toate domeniile de interes comun.

Vučić a subliniat că Serbia poate învăța multe de la România atunci când vine vorba de utilizarea căii navigabile a Dunării.

Silvia Davidoiu a precizat la rândul său că are o agendă specifică atunci când vine vorba de proiecte de infrastructură și energie. Pe lângă magistrala dintre Belgrad și Timișoara, care a fost aleasă ca un proiect prioritar, ea a menționat și construcția unei căi ferate, precum și construcția unui interconector de gaz între cele două țări.

Ambasadoarea a propus, de asemenea, înființarea unei camere de comerț comune, care ar trebui să apropie comunitățile de afaceri de ambele părți ale frontierei.

Ambasadorul Silvia Davidoiu a subliniat că Serbia are în România un susținător sincer al extinderii Uniunii Europene la regiunea Balcanilor de Vest, exprimându-și convingerea că este în interesul UE ca Serbia să devină membru cu drepturi depline cât mai curând posibil.

Vučić și-a exprimat recunoștința față de România pentru poziția sa principială în respectarea integrității teritoriale și a suveranității Serbiei și, astfel, a dreptului internațional, adăugând că Serbia apreciază foarte mult sprijinul României pentru calea europeană a Serbiei, precum și asistența concretă acordată prin transferul de know-how în procesul de aderare.

Președintele Serbiei a subliniat, de asemenea, importanța cooperării în cadrul formatului numit Cadrilater, adică Înaltul Consiliu pentru Cooperare din Serbia, România, Bulgaria și Grecia, deoarece consideră că acest tip de cooperare este foarte important pentru dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate și pentru promovarea păcii și a unei politici de stabilitate în regiune. Vučić a afirmat că, atunci când circumstanțele o vor permite, ar trebui organizat un nou summit.

Sursa: n1/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. La fel de important ar fi si ca injustitia sirba sa nu-l mai protejeze pe Guita. Dar de, dorinte avem cu totii.

 2. Imediat, stai puțin….

 3. Poate vorbesc și de extradarea lui Ghiță

  • Nu asta este interzis! Nu nu nu! In nici un caz! Ghita este omul Moscovei si tre’ protejat!

 4. O fi ridicat duamna ambasador DISCRIMINAREA ROMANILOR DIN TIMOC DE CATRE ACESTE CAPETE DE TOPOR ALE RUSIE? SERBIA ESTE O GUBERNIE A RUSIEI…PT CINE NU STIE INCA…

 5. Daca doreau sa il aiba pe Ghita se rezolva rapid.
  Dar toti doresc sa stea cat mai departe, cine stie ce stie omuletu ala ca doar nu a lucrat singur/doar pentru el.
  Ce Udrea a furat singura? hai zau sa io spuna lu mutulica.

 6. Ar trebui sustinute amandoua investitiile in primul rand pentru reintregirea istorica a regiunii. 2/3 din teritoriul intregului Banat e la sarbi, intanzandu-se pana la Tisa in Nord-Vest si in Sud-Vest pana la raul Sava-Dunare/actualul district Novi Beograd, municipiiile Panciova, Biserica Alba, Varsetul, Chichinda Mare, Bechicherecul Mare sunt istoric orase romanesti, ca granita fizica se opreste la Stamora-Moravita e cu totul alta poveste!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.