G4Media.ro

Preşedintele UDMR, despre gimnastul de etnie maghiară umilit în cantonament: Este inacceptabil.…

Sursa Foto: Pexels.com

Preşedintele UDMR, despre gimnastul de etnie maghiară umilit în cantonament: Este inacceptabil. Acest copil nu numai că a fost violent agresat, până la urmă a luptat pentru România şi după această întâmplare rămâne cu sechele foarte urâte

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a comentat, la Prima Tv, cazul gimnastului de etnie maghiară agresat de către colegi într-un cantonament. „Acest copil nu numai că a fost violent agresat, până la urmă a luptat pentru România şi după această întâmplare rămâne cu sechele foarte urâte”, spune liderul formaţiunii maghiare, relatează News.ro.

„E greu de spus ce s-a întâmplat acolo, dar este inacceptabil, fiindcă ei au urlat permanent, ceilalţi copii că ungurul în dreapta, ungurul în stânga. Sunt coechipieri, nu ştiu ce au în cap, dar un singur lucru putem spune fără să greşim: orice incitare la ură din partea unor politicieni, la un moment dat va intra în capul oamenilor şi de la agresiunea verbală, în istorie de foarte multe ori s-a ajuns la agresiunea fizică. Aici nu e vorba de acea introducere a unui nou venit într-o echipă, ceea ce se întâmplă şi la studenţi în colegiile mari, se întâmplă şi la sportivi, fiindcă că ăsta era deja în echipă, era selecţionat în echipa naţională, se cunoşteau. Deci s-a întâmplat ceva. Din punctul meu de vedere este iresponsabil să nu reacţionăm când vedem incitare la ură etnică, rasială şi de orice fel”, a afirmat Kelemen Hunor în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima Tv.

Acesta a povestit că după ce a fost agresat de coechipieri, copilul a fugit din cantonament, a mers acasă, iar antrenorii l-au scos din lot fără a lua în calcul motivele pentru care a plecat, iar aceiaşi antrenori au încercat să-i convingă pe părinţi să „muşamalizeze cazul”.

„Acest copil nu numai că a fost violent agresat, până la urmă a luptat pentru România şi după această întâmplare rămâne cu sechele foarte urâte. Este inacceptabil. Dar până la urmă s-a întâmplat ceea ce trebuie să se întâmple: cei care fac aşa ceva trebuie pedepsiţi”, adaugă Kelemen.

El a vorbit şi despre ura etnică din Parlament, spunând că cei de la AUR şi Diana Şoşoacă au „depăşit orice limită”, iar aceştia dau oamenilor semnalul că şi lor le sunt permise astfel de comportamente.

Un băiat de 15 ani din Lugoj, component al lotului masculin de juniori la gimnastică, a fost agresat de doi colegi de lot, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări, în timp ce se aflau în cantonament, la Reşiţa. Cei doi agresori şi-au legat victima de un calorifer, apoi băiatul a fost tuns şi dezbrăcat, obligat să consume alcool şi i-au scrumat în cap, apoi au mimat un joc sexual, fără ca cineva să intervină. Când a reuşit să scape, băiatul de 15 ani a fugit acasă, la Lugoj, unde le-a povestit părinţilor ce a păţit. Nimeni, însă, nu a sesizat Poliţia.

Ulterior, poliţiştii din Caraş-Severin s-au autosesizat şi au deschis un dosar penalcu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...