G4Media.ro

Preşedintele turc Erdogan îl consideră pe premierul israelian Netanyahu singurul responsabil pentru…

sursa foto: OZAN KOSE / AFP

Preşedintele turc Erdogan îl consideră pe premierul israelian Netanyahu singurul responsabil pentru tensiunile din regiune

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a susţinut marţi că premierul israelian Benjamin Netanyahu şi conducerea statului evreu poartă întreaga răspundere pentru escaladarea recentă a tensiunilor din Orientul Mijlociu, transmite Reuters, conform Agerpres.

„Israelul încearcă să provoace un conflict regional, iar atacul său asupra ambasadei Iranului la Damasc a fost ultima picătură”, afirmat el într-o conferinţă de presă la Ankara.

Erdogan a adăugat că sunt posibile noi conflicte regionale atâta timp cât continuă „cruzimea şi genocidul” din Gaza. El a cerut tuturor părţilor să acţioneze rezonabil. El a acuzat Occidentul pentru condamnarea atacului Iranului asupra Israelului însă nu şi a loviturii israeliene asupra ambasadei iraniene.

Iranul a afirmat că barajul de drone şi rachete lansat asupra Israelului sâmbătă noaptea a constituit o reacţie lovitura israeliană din 1 aprilie care a distrus o clădire a ambasadei iraniene în Siria şi a ucis doi generali şi mai mulţi ofiţeri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează