G4Media.ro

Preşedintele Trump păstrează sprijinul covârşitor al alegătorilor republicani, în ultimele zile ale…

Preşedintele Trump păstrează sprijinul covârşitor al alegătorilor republicani, în ultimele zile ale mandatului său, conform unui sondaj NBC

Preşedintele Trump păstrează sprijinul covârşitor al alegătorilor republicani, în ultimele zile ale mandatului său, potrivit unui sondaj efectuat de NBC News după asaltul susţinătorilor acestuia asupra Capitoliului Statelor Unite, transmite CNBC.

Aproape nouă din 10 republicani sunt de acord cu performanţele lui Trump ca preşedinte, potrivit sondajului, proporţie care este neschimbată faţă de cea de dinaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

O proporţie de 89% dintre republicani au afirmat înainte de alegeri că sunt de acord cu preşedintele, comparativ cu 87% în sondajul actual.

Sondajul, efectuat în condiţiile în care Trump se va confrunta cu un al doilea proces pentru demiterea sa, în Senat, un fapt fără precedent, sugerează că sprijinul republicanilor pentru preşedinte nu a scăzut în urma violenţelor de la Capitoliu din partea demonstranţilor care doreau să împiedice certificarea rezultatului votului pro-Biden din Colegiul Electorilor.

Pe ansamblu, rata de aprobare a lui Trump în acest sondaj este de 43%, situată la acelaşi nivel ca pe tot parcursul mandatului său.

În februarie 2017, la scurt timp după învestire, rata de aprobare a preşedintelui în rândul republicanilor era de 44%.

Potrivit experţilor, această stabilitate a ratingului preşedintelui reflectă un electorat extrem de polarizat.

Sondajul, efectuat de duminică până miercuri, are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Trump a fost pus sub acuzare, miercuri, în Camera Reprezentanţilor, cu un vot de 232 la 197. Toţi democraţii şi 10 republicani au votat pentru punerea sub acuzare.

Sondajul mai arată că americanii sunt împărţiţi aproape în mod egal pentru ca Trump să fie sau nu demis, a relatat CNBC.

Aproape nouă din 10 democraţi susţin demiterea preşedintelui şi numai unul din 10 republicani susţin acelaşi lucru. Independenţii se opun îndepărtării preşedintelui cu o marjă pentru de 45% şi 53% împotrivă.

Preşedintele ales Joe Biden va fi învestit în funcţie miercuri, 20 ianuarie.

Între republicanii care îl susţin în primul rând pe Trump, rata de aprobare a sa este de 98%. În cazul celor care susţin în primul rând Partidul Republican, rata de aprobare a preşedintelui este de 81%.

Pentru majoritatea celor din Partidul Republican, atacul împotriva Capitoliului, în urma căruia cinci oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi, nu le-a afectat sprijinul pentru preşedinte, iar mulţi au spus că le-a întărit sprijinul.

Două treimi dintre susţinătorii lui Trump au spus că afirmaţiile şi acţiunile preşedintelui după atacul din 6 ianuarie nu le-a schimbat punctul de vedere, iar aproape o treime, respectiv 28%, au afirmat că evenimentele le-au întărit convingerile. Numai 5% au declarat că regretă votul acordat lui Trump.

Conturile lui Donald Trump au fost blocate de Twitter, Facebook şi alte platforme de socializare, în urma evenimentelor de pe 6 ianuarie, după ce acesta a continuat să afirme, în mod fals, că alegerile au fost fraudate.

Sondajul a fost realizat în rândul a 1.000 de alegători, în perioada 10-13 ianuarie 2021, de către firma republicană Public Opinion Strategies şi firma democrată Hart Research.

sursa: News.ro

sursa foto: Donald Trump/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. „Deontologia” Twitter se aplica doar in SUA, se pare. In Venezuela, Maduro inca are cont pe Twitter.

 2. Cu toate eforturile democraților, cei care l-au votat pe Trump (72 de milioane) nu se dezic de el, și vor mai avea un cuvânt de spus. Răbdare!

  • nu inteleg de ce trumpistii tot vantura valoarea asta de 72-73 mil votur. Biden a luat 78 mil, aceeasi proportie s-a pastrat si intre electori. GAME. OVER.

  • Biden nu a facut nimic inca, normal ca si-a pastrat sustinerea.

 3. Dovada ca daca poti fi prostit de Trump esti fara sanse
  Adica acei 8 din 9 republicani sunt atat de micuti in spirit incat devin masa de manevra pt oricine.
  Oricine suna infiorator cand te gandesti cine e SUA pt planeta

  • Sau… poate vezi tu lucrurile greșit. Foarte greșit. La asta nu te-ai gândit, nu?

 4. Bai baiatule, ia-ti bai medicamentele ca esti rau de tot !