G4Media.ro

Președintele sud-coreean Yoon Suk-Yeol, schimbare drastică de abordare în privința Coreei de…

Photo by Anthony WALLACE / AFP

Președintele sud-coreean Yoon Suk-Yeol, schimbare drastică de abordare în privința Coreei de Nord

Actualul președinte sud-coreean, Yoon Suk-Yeol, a criticat abordarea de până acum a Ministerului Unificării din cadrul guvernului țării, despre care spune că s-a comportat precum un „minister al Coreei de Nord” și a anunțat că a numit în fruntea acestuia un adept al politicii mai dure față de regimul dictatorial de la Phenian, relatează digi24.ro, citând Reuters.

Noul ministru al unificării din guvernul sud-coreean, Kim Yung-ho este un intelectual conservator și un critic dur al abuzurilor pe care le comite regimul de la Phenian împotriva propriului popor. Președintele Yoon însuși este un adept al unei poziții mult mai dure față de Coreea de Nord, renunțând la politica conciliantă a predecesorului său, Moon, acesta din urmă primul președinte sud-coreean care s-a întâlnit personal cu dictatorul de la Phenian.

„Ministerul Unificării s-a comportat de parcă ar fi fost un minister al Coreei de Nord, iar asta nu este corect. Este timpul ca ministerul să se schimbe”, a transmis președintele sud-coreean după numirea lui Kim.

Yoon a îndemnat, de asemenea, noua conducere a ministerului să apere valorile democrației liberale și a spus că unificarea ar trebui să însemne „o viață mai bună și mai umană” pentru oamenii din Nord și Sud.

În 2019, ministrul numit recent în funcție scria că drumul spre unificarea celor două state va fi deschis doar după ce „regimul lui Kim Jong-un este răsturnat și Coreea de Nord este eliberată”, relatează digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...