G4Media.ro

Președintele SUA, Joe Biden, va fi primit în vizită de Papa Francisc…

Președintele SUA, Joe Biden, va fi primit în vizită de Papa Francisc în 29 octombrie

Preşedintele SUA, Joe Biden, catolic practicant, dar şi susţinător al dreptului la avort, şi soţia sa, Jill Biden, vor fi primiţi la Vatican de Papa Francisc pe 29 octombrie, a informat joi Casa Albă, conform AFP.

”Vor discuta despre cum să lucreze împreună, respectând demnitatea umană, pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, pentru a face faţă crizei climatice şi pentru a se îngriji de cei mai puţin norocoşi”, potrivit unui comunicat.

Joe Biden este un catolic fervent, care vorbeşte adesea despre credinţa sa în public şi care lipseşte rareori de la slujbă, mai ales când se află în oraşul său natal Wilmington (Delaware, est).

El este, de asemenea, un susţinător ferm al dreptului la avort, ceea ce provoacă agitaţie în rândul clerului catolic american.

Conferinţa Episcopilor Catolici Americani (USCCB) a votat cu o largă majoritate în această vară propunerea de a elabora un text despre ”semnificaţia Euharistiei în viaţa Bisericii”, care ar putea avea consecinţă refuzarea acestei comuniuni politicienilor care sprijină avortul.

Euharistia sau comuniunea este un rit esenţial al credinţei catolice, în cursul căreia credincioşii primesc simbolul jertfei lui Iisus Hristos.

”Este privat şi nu cred că se va întâmpla”, a răspuns Joe Biden, când a fost întrebat despre acest text şi domeniul său de aplicare.

Papa, chemat să reacţioneze la acest proiect al arhiepiscopilor americani, a estimat în termeni generali că Biserica nu are vocaţia de a lua o poziţie politică: ”Ce trebuie să facă păstorul? Să fie păstor, nu să condamne”, a afirmat Suveranul Pontif.

”Dacă ieşi din grija pastorală a Bisericii, devii un politician”, a apreciat Papa Francisc, exprimându-şi în acelaşi timp dezaprobarea faţă de avort pe care l-a comparat cu ”o crimă”, relatează Agerpres.

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Au vazut si ei recent „Clanul”, noul blockbuster, si-si refac socotelile. BOR-ul chiar e sarac comparat cu Vaticanul … Alta mancare de peste …

  2. „In God we Trust”, laitmotivul Escrocheriei Globale.

  3. Ai un punct de vedere. :)) Da, dar daca tii cont de psihanaliza, de ce a ajuns Luciferica cum a ajuns ? Asa Tata, asa Fiu.

  4. Let’s go Brandon!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.