G4Media.ro

Preşedintele Sissi, care conduce Egiptul de un deceniu, obține o nouă victorie…

Sursa foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP

Preşedintele Sissi, care conduce Egiptul de un deceniu, obține o nouă victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale / El va rămâne la putere până în 2030

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a câştigat alegerile prezidenţiale cu 89,6% din voturi, asigurându-şi, fără surpriză, un nou mandat de şase ani, a anunţat luni autoritatea electorală din Egipt, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Şeful autorităţii electorale, Hazem Badawy, a declarat că prezenţa la vot a atins o rată „fără precedent” de 66,8% din cei 67 de milioane de alegători din Egipt. Peste 39 de milioane de alegători au votat pentru Sissi, care conduce Egiptul de un deceniu.

Cu câteva săptămâni înainte de alegeri, autorităţile au îndemnat cetăţenii să voteze în număr mare, după ce alegerile precedente din 2018 au fost criticate pentru o prezenţă scăzută la vot de 40%.

„Nu au existat încălcări sau nereguli care să afecteze procesul electoral”, a adăugat Badawi.

În 2013, armata condusă de Sissi l-a înlăturat de la putere pe Mohammed Morsi, ales în mod democratic în Egipt, însă un preşedinte islamist dezbinator.

Al-Sissi a fost ales şef al statului în 2014 şi 2018 şi, de fiecare dată, a obţinut o victorie zdrobitoare.

Susţinătorii generalului devenit preşedinte îl văd pe acesta drept o garanţie a stabilităţii pe fondul tulburărilor regionale. Criticii săi, însă, îl acuză de deteriorarea situaţiei economice şi de lipsa libertăţilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mânca-l-ar Putin pe el să-l mănânce de chelbos…