G4Media.ro

DOCUMENT Președintele Senatului, Anca Dragu, a sesizat la CCR un conflict de…

DOCUMENT Președintele Senatului, Anca Dragu, a sesizat la CCR un conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament/ Premierul Cîțu, acuzat că refuză să vină în Parlament pentru un vot de încredere

Președintele Senatului Anca Dragu a anunțat, marți dimineața, că a sesizat Curtea Constituțională asupra unui conflict juridic între Parlament și Guvern. Dragu susține că după demiterea ministrului justiției, Stelian Ion și demisia miniștrilor USR PLUS, premierul Florin Cîțu avea obligația ca în termen de cinci zile să facă noi propuneri de miniștri. În opinia președintelui Senatului, s-a schimbat compoziția politică a Guvernului iar premierul ar fi trebuit să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, potrivit Constituției.

Cele mai relevante declarații despre sesizarea transmisă la CCR

 • Pe de altă parte trimit un al doilea document către CCR, cerere de soluționare a conflictului juridic dintre Parlament și Guvern, conflict născut din încălcarea dispozțițiilor constituționale, din cauză obținerii acordului parlamentului pentru schimbarea compoziții politice a guvernului.
 • În data de 2 septembrie 2021 am asistat la schimbarea ministrului justiției, Stelian Ion, în 7 și 8 septembrie sunt demisiile celorlalți miniștri USR PLUS, în 8 septembrie avem o scrisoare semnată de Barna și Ciolo către premier atrăgându-se atenția asupra schimbării compoziției politice a guvernului. Avem termen de 5 zile pentru a fi transmise noile propuneri. Prin faptul că premierul nu transmite noile propuneri, împiedică Parlamentul să să-și dea acordul.
 • În 12 septembrie ar fi trebuit ca premierul să facă aceste propuneri și să transmită către Parlament noile propuneri și noua structură politică – art. 85 din Constituție.

Vezi aici integral sesizarea transmisă la CCR

Pe de altă parte, Anca Dragu a mai spus că a transmis la CCR un document, în care care contestă conflictul de natură constituțională invocat de Guvern de această dată în ce privește depunerea moțiunii de cenzură de către USR PLUS și AUR.

”Moțiunea de cenzură este un instrument de control asupra activității guvernului și aratăm că nu se constituie nici un fel de blocaj al activității celor două instituții. Nu mai un blocaj ar sta la baza unui conflict juridic de natură constituțională. Este un conflict politic care de la nivelul guvernului se dorește a fi transformat într-un conflict juiridic de natură constituțională”, a mai spus Dragu.

Guvernul a solicitat miercurea trecută Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.

Curtea Constituţională (CCR) va dezbate sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR abia după congresul PNL din 25 septembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Există un anumit moment în care raţiunea stă cu curul la cer iar voi aţi trecut deja de acel moment pentru că acuma aţi ajuns în stadiul în care vă rahatiti în capul vostru şi vă miraţi de ce tot rahatul tot pe voi cade din simplu motiv că realiatea gravitaţională tot aceleaşi legi fizice are indiferent în ce bulă iraţională plutiţi.

  Atuncea când crezi că l-ai ţepuit pe fraier:
  ————————
  – Măi sănătoşilor la cap am aflat care e culmea culmei demenţei: „să încalci tu regulile şi constituţia apoi să te sesizezi din oficiu la CCR ca să te acuzi tot pe tine că ai încălcat regulile şi constituţia ca apoi CCR să îţi dea dreptate şi să îţi spună că e neconstituţional că ai încălcat regulile CA DUPAIA SĂ VI SĂ SPUI CĂ CCR ÎŢI DĂ DREPTATE ŞI AI AVUT DREPTATE CĂ AI ÎNCĂLAT CHIAR TU LEGILE deşi toată lumea le spunea asta dar ei vreau să le confirme şi CCR”.
  – Ştiţi care e culmea culmei CCR: „să te sesizezi pe un conflict între parlament şi guvern la o moţiune de cenzură care prin definiţie e stipulat că e un conflict instituţional între parlament şi guvern care are reguli clare şi eşti obligat să le respecţi fără să mai fie nevoie CCR să îţi explice cum trebuie făcut”.

  Dar ce să ne mai mirăm când PSD se comportă ca la guvernare iar PNL ca în opoziţie cu un UDMR care sunt cei care salvează justiţia şi un avocatu al poporului care tocmai a aflat care îi e menirea sfârşind cu un CCR care află că a fi neconstituţional e legal să fie constituţional şi cu un Roman care la pus chiar el pe Iordache la Consiliul Legislativ(sau mai crede cineva că a fost USR-Plus?).

  Iar dacă mai e ceva de zis asta este: „cum poţi să faci o sesizare la CCR iar CCR să accepte o sesizarea şi să dea şi o decizie PE UN DEMERS CARE NU EXISTĂ ÎNCĂ ori este vreo moţiune de cenzură de care nu am aflat noi?”…..no asta e culmea culmei culmilor culmei DEMENŢEI, daaaa, asta se întâmplă când vă credeţi toţi SuperMAN iar noi ceilalţi ne facem cruci şi ne întrebăm dacă ţara asta nu duce lipsă de balamucuri de nu sunteţi încă acolo.

  Atuncea când afli că fraierul era ţepar:
  ————————
  Există şi culmea culmei fraierului că dacă aţi şti cine e în spatele lui Cîţu pe bune ar râde şi PSD cât de fraieri sunt că dacă nu ar fi fraieri s-ar întreba de ce Băsiştii se ţin deoparte zielele astea ca să nu atragă atenţia mai ales când ai atâta de fructificat zilele astea electoral, daaaa, câteodată nu vezi pădurea din cauza copacilor.

  Avem şi o întrebare pentru Scufiţa RoşiePSD: „Dacă Cîţu nu era doar PNL-ist şi era unul care a mai trecut şi prin alte poveşti aţi fi privit din altă perspectivă povestea asta?”.
  Avem şi o întrebare prin eliminare: „Dacă Cîţu nu e a lui Orban şi nici a PSD cum nu e şi nici a lui USR-Plus şi a celor de la AUR şi nici Iohannis nu se încadrează în profilul unei eminenţe cenuşii cine a mai rămas ghici ghicitoare noastră să vă ciuruiască?….e greu, nu există nici un semnal de inteligenţă pe acolo care să aprindă vreun boc’uleţ?”….dacă era mai greu de atâta eraţi în comă neuronală măi băieţi.

  PS: Sunteţi conştienţi că dacă CCR va concluzion că există o moţiune ca CCR să aibă ce dezbate înseamnă că au încălcat deliberat legea ca să nu ducă la finalitate moţiunea care face ca începând de la toţi cei implicaţi şi sfârşind cu CCR să se afle sub incidenţa legii pentru ce fac în acest moment, adică nătângilor în orice variantă vă ardeţi PENTRU CĂ AŢI BLOCAT DEMERSUL FIRESC AL MOŢIUNII.

 2. Acelasi lucru l-a anuntat si Ludovic Orban ,stirea asta a aparut odata cu cea despre Anca Dragu,ieri!

  • Rusine , domnule Iohannis !!
   Rusine , domnule Citu !!

   De ce va este frica de motiune , domnule Citu ?

   De ce va lasati tras de sfori de Iohannis , domnule Citu?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Citu ?

   De ce va este frica de motiune , domnule Iohannis ?

   De ce va lasati tras de sfori de oameni din servicii secrete , domnule Iohannis ??
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce va este frica de reformele din justitie , domnule Iohannis ,
   domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Românii nu se teme de reformele din justitie , domnule Iohannis , domnule Citu !

   Voi ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu ,
   de ce va temeti de reformele din justitie in asa hal incat ati produs o criza cat o tara ?

   De ce va este frica de desfintarea SIIJ , domnule Iohannis ,
   domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   De ce ati demis pe Laura Codruta Kovesi , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce ati stopat reformele numind pe Predoiu la justitie , domnule Iohannis?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce ati pus stop reformelor ,
   din nou ,
   domnule Iohannis ?

   De ce ati numit-o pe Hosu la DIICOT , domnule Iohannis ?
   De ce ati facut praf si pulbere dosarul 10 august , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce va este frica de concursuri si
   in special
   de concursul pentru posturile cheie la DIICOT , DNA si Parchetetul General , domnule Iohannis ,
   domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   De ce ati scos coruptia din strategia nationala , domnule Iohannis ?
   Nu puteti pacali partenerii daca scoateti coruptia din strategia nationala , domnule Iohannis !
   Partenerii stiu ca dumneavoastra ati produs o criza cat o tara , domnule Iohannis !

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!!

   De ce ati deviat de la „valorile asumate ” , domnule Iohannis , domnule Citu ?
   Devierile nu fac parte din fisa postului presedintelui , domnule Iohannis !
   Devierile nu fac parte din fisa postului premierului , domnule Citu !

   De ce ati mutilat tara pentru un congres , domnule Iohannis , domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Intr-o saptamana ,
   ati impins tara inapoi cu 3 ani , domnule Iohannis,
   domnule Citu !
   Aasta nu face parte din fisa postului presedintelui , domnule Iohannis !
   Asta nu face parte din fisa postului premierului , domnule Citu !

   De ce va bateti joc de romani , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   De ce sa platesca cetatenii , patronii presedintelui, salariu si privilegii ca fost sef de stat ,
   sub forma de :
   – automobil ;
   – indemnizatie lunara in cuantum de 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu ;
   – locuinta de protocol cu post de consilier si secretar incadrat ,
   daca dumneavoastra nu respectati fisa postului din contractul-juramant , domnule Iohannis ?

   Ati aruncat tara in aer , domnule Iohannis si asta nu face parte din fisa postului presedintelui !

   Rusine , ca o persoana la/de dimensiunea
   dumneavoastra
   sa se sperie de reforme in justitie si
   de oameni din servicii secrete
   in asa hal
   incat sa produca o criza cat o tara , domnule Iohannis!
   Rusine , om plin cu apa !
   Ce schelet ai in dulap , Iohannis ??

   Românii nu se tem de reforme in justitie ,
   domnule Iohannis !

   Voi ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu ,
   de ce va temeti de reformele din justitie
   in asa hal
   incat ati produs o criza cat o tara ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Citu ?

 3. Alo Madam?
  Dar cu cine vorbesti?

 4. Lasă că vine USL-ul și o da pe Dragu jos de la pupitru
  Coaliția după mine nu mai poate fi refăcută
  Iar orice sâmbure pentru refacerea coaliției va muri cu demiterea președintelui Senatului

 5. Bă, voi nu pricepeți că „STATUL SUNT EU” ?
  Dacă am dat ordin lu’ don catzone să-și bage … coada-n coana constituție, el aia face ! Structurili „e” cu mine, ciolacul nu iese din ordinul structurilor, geaba va agitați voi că constituția, că dreptatea, ce e aia? Doar n-o să las 10 miliarde de ieuroi și procurorii ăia la cheremul civililor. Eeeee …. ni la ei…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.