G4Media.ro

Președintele Reuven Rivlin: România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi…

Președintele Reuven Rivlin: România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului

România este „o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului”, a declarat, miercuri, preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, în plenul Parlamentului de la Bucureşti, relatează Agerpres.

„România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului, stat evreiesc şi democratic, în care tot cetăţenii sunt egali în drepturile lor”, a spus el, potrivit traducerii oficiale.

El a vorbit despre valorile democratice din ţara sa, dar şi despre provocările de securitate din Orientul Mijlociu.

„Ca orice democraţie, Statul Israel acceptă critica la obiect. Nu vom putea accepta însă încercări de subminare şi de a şubrezi dreptul nostru de existenţă prin uz ilicit de mijloace violente şi exploatând legislaţia internaţională, interpretată de parcă ar permite lovire în Israel”, a spus Reuven Rivlin.

Acesta a subliniat că „poporul evreu şi cel din Israel, cu toate ramurile sale, nu se află în conflict cu Islamul”.

„Nu avem niciun război cu Islamul sau cu popoarele arabe din Orientul Mijlociu sau din toată lumea. Noi luptăm, într-adevăr, cu forţele întunecate, care încearcă să impună teroare şi să extermine pe oricine se opune lor şi, în special, Statul Israel şi locuitorii săi. Regimul terorist iranian şi colaboratorii săi din Liban şi din Gaza se străduiesc să submineze însăşi existenţa noastră iar Israelul are dreptul şi datoria, aş zice eu, de a-şi apăra cetăţenii, să-şi apere cetăţenii de ameninţare nucleară, de atacuri cu rachete, de ameninţare cu teroare”, a punctat preşedintele Israelului.

Preşedintele israelian se află într-o vizită de stat în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. El a subliniat că este prima sa vizită în ţara noastră în calitate de preşedinte, fiind la final de mandat.

„Ca reprezentant al Knessetului am mai fost aici, în multe locuri din România”, a mai spus Reuven Rivlin.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. si G4Media.
  Eu unul nu cred ca avem asa ceva in Romania

 2. Organizatiile indicate cauta, in plus, si shararizarea tuturor simbolurilor crestine.Erdogan e copil mic pe langa siiti.

 3. Nu exista antisemitism nici în România nici în lume. Ar trebui sa discutam despre antiromanism. Evreii bolșevici, dar și ăștia mai noi au jefuit România și nu vor sa execute pușcăria.
  De ce nu sunt predați acești jefuitori?

 4. Romania este prietena a poporului evreu,si a Israelului…
  O gluma de prost gust!
  Romania este slugá fidela a sionismul,care ne stoarce…de decenii!

 5. Romania,slugá sionismul de decenii!