G4Media.ro

Președintele PNL S1, după ce Clotilde Armand a acuzat consilierii liberali că…

Președintele PNL S1, după ce Clotilde Armand a acuzat consilierii liberali că refac USL: Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de șefi / Cum explică PNL votul alături de PSD

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a reacționat la acuzațiile primarului USR PLUS, Clotilde Armand, care a spus că „USL trăiește la Sectorul 1”, susținând că „păcatul” liberalilor este că nu sunt de acord cu toate propunerile venite „de la cei pe care ii considerăm parteneri – nu “șefi”.

„Nu putem negocia principii. Nimeni nu deține adevarul absolut; cel puțin nu intr-o democrație. Și nu (mai) suntem intr-o dictatura – slava Cerului! Am avut și vom avea mereu o abordare constructiva, bazată pe respect reciproc și profesionalism, cu soluții pentru binele românilor.
Stimați colegi de guvernare locală, Partidul Național Liberal a demonstrat ca știe sa facă echipa, in campanie, la alegeri și după alegeri. Este de bun simt sa ne respectam reciproc, sa dialogam pentru a găsi cele mai bune soluții și sa ii reprezentam cu cinste pe cei care ne-au dat votul și încrederea. Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de șefi. Timpul trece. Faptele rămân”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Într-un comunicat de presă al PNL Sector 1, transmis joi seara, liberalii susțin că nu au votat proiectele propuse de Clotilde Armand din „motive obiective”.

De exemplu, consilierii PNL Sector 1 nu au susținut proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind digitalizarea parcărilor publice, pentru că „schimbă regulile în timpul jocului, fără să țină cont de părerile exprimate de comunitate”.

„Considerăm inacceptabil ca niciuna dintre cele 400 de opinii exprimate de cetățeni, în procesul de consultare publică, nu a fost transpusă în proiect. Mai mult decât atât, dintre aceste 400 de opinii, peste 100 au fost de la persoane juridice, plătitoare de taxe în sector, care au dreptul să fie incluse în procedura de atribuire de locuri de parcare”, precizează comunicatul PNL S1

Liberalii susțin că proiectul nu avea semnătura directorului juridic și că era „incomplet și din punct de vedere al conținutului”.

„Un alt proiect pe care consilierii PNL nu l-au putut gira era cel care aproba organigrama, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare ale ADP Sector 1. Consilierii au constatat o argumentare fictivă, fără o analiză concretă, fără evaluări sau audit (sau dacă s-au făcut, nu au fost incluse în documentație). De asemenea, nu putem vota un proiect care nu s-a aflat în procedura de consultare publică, conform legii transparenței, și nici nu a fost consultat și discutat cu sindicatele”, mai susțin liberalii.

La fel, spun aceștia, proiectul privind Poliția locală nu a fost în dezbatere publică.

Despre proiectul privind bursele școlare, liberalii afirmă că „algoritmul propus pentru bursele de merit, în forma inclusă în HCL propusă de primarul Clotilde Armand, este complet discriminator pentru elevii liceelor cu rezultate foarte bune”.

„Pentru că proiectul nu putea fi votat în această formă, grupul de consilieri PNL a depus o serie de amendamente la acest proiect de HCL, pentru menținerea cuantumului actual, ba chiar creșterea burselor pentru elevii cu rezultate deosebite, meritocrația fiind un principiu de bază al unei societăți performante. Proiectul a fost aprobat cu amendamentul PNL – bursele au fost salvate”, mai precizează comunicatul de presă al PNL Sector 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis joi seara, în timp ce se desfășoară ședința de Consiliul Local, că „USL trăiește la sectorul 1”, acuzând grupul de cosnilieri PNL că „și-a bătut joc de fiecare proiect”.

De altfel, Clotilde Armand a părăsit ședința Consiliului local, în momentul în care se discuta cuantumul burselor pentru elevi. Consilierii USR PLUS au rămas însă la dezbateri și au participat la vot.

Toți cei opt consilieri USR PLUS s-au abținut de la vot atunci când a fost supus votului proiectul burselor pentru elevi, care conține două amendamente propuse de PSD și PNL, care majorează cuantumul acestora, fără indicarea sursei de finanțare. La votarea amendamentului PSD, unii consilieri USR PLUS s-au abținut, alții au votat împotrivă, în timp ce la amendamentul PNL toți au optat pentru „abținere”.

Tensiunile au apărut în momentul în care au început dezbaterile pe regulamentul privind parcările și cel privind reorganizarea Poliției locale.

În timp ce ședința de Consiliu continua, Clotilde Armand a postat pe Facebook un mesaj în care afirmă că grupul PNL și-a bătut joc de fiecare proiect „care ar fi făcut comunitatea mai prosperă”: regulamentul de digitalizare pentru parcări, reorganizarea de la Poliția Locală prin care eliminam corupția endemică de acolo, reorganizarea Administrației Domeniului Public și proiectul burselor pentru elevi.

„Știți de ce au făcut asta? Am să vă spun. Pentru că ei doresc ca Administrația Domeniului Public să le revină și să nu intre în primărie, să fie instituție de sine stătătoare. Să nu reorganizăm. Să plantăm din nou garduri de milioane de Euro și nu copaci”, susține Armand.

Clotilde Armand afirmă că „este regretabil și total iresponsabil” acest mod de a face politică „pentru partid și nu pentru comunitate”.

Sursa foto: Captură video PNL Sector 1/Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

 1. PNL=PSD=aceeași mizerie@

  • Cateva extrase de la PNL – parca il aud pe Ciolacu, cu placa pusa

   1. „schimbă regulile în timpul jocului” – care este acest joc si cand se termina el, ca sa putem sa schimbam regulile? Ati intrat in prelungiri la jocul precedentului primar?

   2. „nici nu a fost consultat și discutat cu sindicatele” – e sigur PNL care zice asta? care sunt sindicatele astea si ce va asteptati, sa aprobe schimbari?

   3. „bursele au fost salvate” – e clar Ciolacu care imparte bani in toate directiile, pe hartie, ca nu verifica nimeni la calcule.

   4. „proiectul nu avea semnătura directorului juridic” – nu e bun pentru ca nu are toate stampilele, dosar cu sina, si cererea online de la etajul 3.

   5. „argumentare fictivă, fără o analiză concretă, fără evaluări sau audit (sau dacă s-au făcut, nu au fost incluse în documentație)” – e clar, nu are sapca. Asteptam o evaluare, o documentatie „serioasa”, nu vrem sa intrebam/discutam/evaluam noi in coalitie ce si cum, ne trebuie 6 luni de adunare documente, dupa care respingem pentru alt motiv.

  • Ehh, Burduja cel mic, baiatu’ lu tata securistu face gat la penele sector 1.
   Baiatu asta ce da din coate se vede deja prim-ministru la alegerile viitoare.
   Din ce spun cei de la USR proiectele astea de hotarari stau in “evaluare” de 2 luni la “partenerii” de la penele.
   Dupa ce au frecat menta 2 luni se declara acum scandalizati ca nu se discuta “suficient”. Asta e USL 2, niste mizerabili care blocheaza tot pentru ca nu le revin lor niste functii pentru camarila politica.
   Daca tot aveau comentarii la proiecte de ce nu au discutat asta in coalitie inaintea votului, au introdus amendamente de parca erau din opozitie.
   De la un pui de securist ce a dat din coate la onguri pesediste si peneliste ce sa astepti mai mult…

  • Presa de orientare penelistă nu se mai ocupă momentan de Şoşoacă, ci de timorarea USR PLUS, să audă Clotilde Armand.

 2. Toate bune si frumoase.

  Clotilde nici macar nu a acuzat PNL ca a votat impotriva proiectului, ci pt ca 2 luni de zile PNL-istii nu au avut nicio obiectie.
  Au venit cu amendamentele in ultimul minut, in ziua votului.
  Iar pana acum, Porumboaica si ceata PNL-ista nu au adus niciun argument care sa le justifice demersul si comportamentul extrem de dubios.

  • Auziti aici „PNL a depus o serie de amendamente la acest proiect de HCL, pentru menținerea cuantumului actual, ba chiar creșterea burselor pentru elevii cu rezultate deosebite, meritocrația fiind un principiu de bază al unei societăți performante.

   Aloo, trezirea!! Vine @GabrielaConstantinescu si ati imbulinat-o! Va flauperizeaza pe toti de ramaneti fara perciuni!

   Meritocratia voastra inseamna 70% (SAPTEZECI LA SUTA) dintre elevii din Sectorul 1 care se califica sa ia bursa de merit. Țugurlanilor, bursa de merit se da pentru merite deosebite. Realizarile respective sunt deosebite pentru ca reprezinta exceptia, nu regula. Cand 70% sunt exceptionali s-a terminat cu meritul si cu exceptia. Statistica si testele PISA / TIMSS zic ca vreo 50% sunt analfabeti functional, iar voi le dati si unora dintre astia bursa de merit, si mai vreti sa le-o dati si la cuantum maxim.

   La voi meritocratia inseamna sa dati bani publici unora inclusiv pentru ca respira!
   Pazea ca vine @GabrielaConstantinescu peste voi si, dupa ce va asculta ce alte prostii mai aveti de debitat, pe multi va va popi … !!! Mare atentie, ca e dura la critica si recunoaste loazele imediat… 😈

 3. „Ne omoara copii” spunea Burduja pe FB la 6 august, cand venea catre Romania de la castelul sau din Franta.

  • Parca tocmai ce ii murise copilul in piscina vilei din Franta, si el totusi venea sa se ocupe de mitingul diasporei din 10 august. Infiorator!!!

 4. Sa idle r e cumva ge stapo? Să treci pe la mine să i dau o M U I E așa cum n a văzut neamul lui de securiști răstalmăciți eu fiu de securist contrainformații tata maior în rezervă eu te pish în co ur și pe mulți că m am născut în Roma 32,34 vă dau multă pe seid ler îl rup în co ur

 5. Sa idle r e cumva ge stapo? Să treci pe la mine să i dau o M U I E așa cum n a văzut neamul lui de se cur iști răstalmăciți eu fiu de secu rist contrainfor mații tata ma ior în rezer vă eu te pish în co ur și pe mulți că m am născut în Ro ma 32,34 vă dau mu ltă pe seid ler îl rup în co ur

  • Pe se dist-ule, parcănu-i prea clar ce spui. În Fond ce vrei? Mie mi se pare că primaru are dreptate.

 6. Clotilde are dreptate, PNL ca si PSD vor ca Administrația Domeniului Public să le revină și să nu intre în primărie, să fie instituție de sine stătătoare.

 7. Dacă PNL mai continua în felul ăsta am bănuiala că se va ajunge la anticipate şi va scoate mai puţin ca AUR.
  Le dau un sfat celor de la PNL, ţineţi-vă de USR-Plus şi de trebuie să le-o frecaţi de trei ori pe zi astfel măi băieţi s-a terminat cu politica la voi.
  Ascultaţi la noi că dacă vă mai jucaţi mult de-a proştii USR-Plus se va sătura repede de atitudinea asta a voastră juvenilă şi vă trânteşte de pământ de nu mai rămâne nimica din partidul vostru, vă încercaţi prea mult norocul.
  Încă ceva, în acest moment sunteţi sub 20% ăştia de la PNL iar dacă mai faceţi vreo două dinastea sunteţi istorie.

  • pentru Locale nu exista anticipate, cu astia vom defila urmatorii ani si vom inghiti antijocul mafiei USListe din pacate. Cat despre anticipate – va veni momentul cand le vor dori chiar PNL istii. Chiar si cu 20% in sondaje, procentele pierdute se vor duce la P$D in mar eparte asa ca refacerea USL va veni de la sine. Eventual cu balamaua UDMR. Vor scapa de USR+ ul incomod si de Haurul nefrecventabil.

  • Bine punctat !

 8. Asta-i prost sau se face? Clotilde este chiar “șefa”la S1 .El nu știe asta?

 9. Trădare la nivel național, o pleavă de semisocți care servesc interesele unor oportuniști adică niște scursuri care vând ultima lacrimă a patriotismului românesc, vor sfârși adaptat la cum au trădat, ei și neamul lor

 10. Dna Clotilde trebuie sa renunte a mai spera ca PNL ul ii este aliat si sa gaseasca alte metode legale de a actiona ocolindu-le votul hahalerelor astea. Mafia din S1 e o nuca tare, PNL ul a facut blat acolo si la alegerile trecute, de ai anu a iesit Clotilde inca de atunci. Pacat ca USL ul a luat atat d emult intr-un sector care se pretinde emancipat.

 11. S1 „sector emancipat”???? Aclo unde s-a adunat toata „floarea cea vestita” a politrucilor PCR care au furat casele/vilele dupa ce i-au bagat la puscarie pe proprietari??? Asta este „emanciparea” la care va referiti? Cat despre USRPlus – o si mai mare dezamagire decat PNL!

 12. Cum adica refac USL-ul? USL-ul s-a refacut in momentul in care Orban negocia cu PSD sa -l accepte pt functia de Prim ministru, iar jumatate din PNL-isti sunt fosti PSD-isti.

 13. Asta cu parcarea libera de la ora 8 la 18 va genera mega scandaluri si batai de strada pentru ca multi bucuresteni sunt necivilizati, unii nu vor accepta ca le poti ocupa ziua locul inchiriat de la primarie doar pe perioada noptii iar ceilalti vor parca ziua si vor uita sa mai plece fix la ora 18. Sa vedeti macel si stiri de la ora 5 la pro tv. A mai fost asa si tocmai din acest motiv s-a renuntat ca se raportau la politie foarte multe scandaluri pornite de la parcari. Cine a sfatuit-o pe clotilde sa faca asa, nu ii este prieten.

  • Super – comentariu. Nu stau in Sectorul 1.Dar daca se va aplica regula si in alte parti. De ce as plati locul de parcare marit substanțial, cand poate parca cine vrea pe el. As parca gratuit ca toți ceilalți, pe unde apuc. Si da o sa iasa muuuuulte scandaluri.

  • Asa ne civilizam. Mai întâi facem scandaluri și ne batem apoi luam amenzi sau ceva pușcărie și asa ne cumintim.

  • Si tu vei avea nevoie sa parchezi, ziua, in alta parte decit ai platit, dar nu vei putea, pentru ca locurile libere sint platite.

 14. Pai, ce lider va mai trebuie?
  Ea este primarul, deci este liderul.
  Voi vreti acum, din consilieri sa fiti voi lideri!
  Mai bine explicati de ce nu ati votat!

 15. Lider este cel pe care il recunoaste comunitatea drept lider . Nu cel care se socoteste pe sine lider . Lideul este cel purtat pe brate de comunitate si aclamat . Nu cel care iese in fata singur si se proclama lider .

  • Nu-mi aduc aminte de un leader aclamat dupa ’89, 😉. Mai apare cate un actor prin Ucraina, poate un sportiv sta pe banca de rezerva si are sperante la multime. Printre acesti leaderi din Romania, sa-ti fie copil sau frate si tot nu ne scoala in picioare decat pt huidueli. Prefer sa nu aclam si sa aud de institutii care isi fac treba corect.
   Probleme atat de aproape de pielea cetateanului sunt lasate la latitutidnea unor consilieri anonimi de sector? Pai asa nu se va mai moderniza Romania nici in orase, nici la sate niciodata. Gasiti un model de primarie care sa functioneze peste tot fara mafii, ca de aceea avem alegeri. Importati-l de la altii daca nu sunteti in stare altfel. M-am saturat de Romania lucrului nebine facut.

 16. Nu te lasa, Clotilde! Javrele de la PNL trebuie puse cu botul pe labe!

 17. Nașpa combinație. Oricum, în sectorul 1 interesele financiare sunt mari. Clotilde e copil de mingi intre centaurii ăia. Împărțeala e făcută între băieți de ani de zile. Nici tudorache nu avea tupeu să se bage așa că s-a dat pe brazdă imediat(nu că ar fi avut vreo problemă cu furaciunea). Deci madam singura soluție este sa-ti iei si matale cașcavalu și mergi pe burtă. Oricum toată zona aia de nord e alcătuită din farisei, curve și parveniți deci nu are dc sa-ți pară rău.

 18. Da-ți pe google burduja Bancorex si veți vedea fiul cui este acest burduja. Oameni care au fost in fsn si care au ruinat Bancorex

 19. S1 are nevoie de Vlad Tepes.

 20. Interesant, zice Burduja asta: „Am avut și vom avea mereu o abordare constructiva, bazată pe respect reciproc și profesionalism, cu soluții pentru binele românilor.”
  Langa PSDei, evident!
  PSDeii pe care pana ieri-alaltaieri PNLeii ii faceau cu ou si cu otet….acum PNL „se intalneste” cu PSD pe „abordari constructive bazate pe respect reciproc si PROFESIONALISM, cu solutii pentru BINELE romanilor”!!!
  Burdujo, cum de gasisi tu toatea astea alaturi de PSDei, cand pana mai ieri alaltaieri, IN CAMPANIA electorala sau cand erati in opozitie ii faceati cu ou si cu otet!
  Acum, iar va „potriviti” perfect cu PSDeii??!!!
  Rusine!!!

 21. Da, e PNL, ce, nu stiati ca vor trada tara? Asta fac de 30 de ani, in timp ce mint profesionist la TV.

  Si 25% dintre voi au votat PNL, deci ati pus botul la minciunile lor, genii ce sunteti.

 22. Administratia domeniului public? Parca cerea sute de milioane pentru banci , in capul lor prioritatea nr 1 in pandemie. Nimic nou sub soare, de fatada PNL era mare opozant P$D dar in primarie consilierii lor tarsiti si imbuibati semnau cot la cot cu P$D pentru proiectele mafiei imobiliare!
  Cu Ctotilde primar vor iesi la suprafata toate smenurile PNL/P$D.

  Confiscarea averilor ilicite! Inasprirea codului penal! Toleranta zero fata de corupti!

 23. Mamaaa, ce s-a umplut de postaci hastagisti! V-ati invatat si cainele sa posteze?

 24. Problema este cine faulteaza pe cine! Care da mai tare la oase! In restu, totul este can-can!
  Acum pnl-ul nu stie cum sa-i mai faulteze pe usr-isti! Ca zeci de ani au facut mana moarta cu pzd-ul! Si nu prea le mai iese stamba la cot!