G4Media.ro

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, scrisoare către Marcel Ciolacu: PES și familia noastră…

Sursa foto: BEN BORG CARDONA / AFP

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, scrisoare către Marcel Ciolacu: PES și familia noastră progresistă au condus discuțiile privind extinderea aderării la Schengen a Bulgariei și României. Angajamentul nostru ferm față de acest obiectiv rămâne neschimbat

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Stefan Löfven, i-a transmis scrisoare liderul PSD, Marcel Ciolacu, în care subliniază că PES și familia progresistă au condus discuțiile privind extinderea aderării la Schengen a Bulgariei și României, iar angajamentul ferm față de acest obiectiv rămâne neschimbat.

„Sunt extrem de încântat că, în sfârșit, Comisia Europeană a cerut ca Bulgaria, Croația și România să adere la spațiul Schengen. Mulțumită eforturilor comisarului european progresist pentru afaceri interne, Ylva Johansson, salutăm acest pas atât de necesar și sperăm că aderarea acestor trei țări, fără alte întârzieri, va consolida Uniunea Europeană în ansamblul său. Socialiștii și democrații vor continua să sprijine acest proces”, se mai arată în scrisoarea dată publicității, miercuri, de PSD.

Scrisoarea integrală:

Dragă Marcel,

Aș dori să vă mulțumesc foarte mult pentru scrisoarea dumneavoastră și aș dori să-mi exprim aprecierea pentru prezența dumneavoastră valoroasă la Congresul PES de la Berlin. Evenimentul a fost foarte reușit și a demonstrat forța și unitatea familiei noastre social-democrate, mai ales în această perioadă extrem de agitată și numeroasele provocări cu care ne confruntăm atât în cadrul Uniunii Europene, cât și în sfera internațională.

După cum știți, PES și familia noastră progresistă au condus discuțiile privind extinderea aderării la Schengen a Bulgariei și României. Angajamentul nostru ferm față de acest obiectiv rămâne neschimbat, iar rezoluția adoptată de PES în cadrul Congresului este un semnal puternic al poziției noastre politice în ceea ce privește acest subiect. Așa cum am menționat în discursul meu de la Berlin, susțin personal aderarea Bulgariei și României la zona Schengen.

Sunt extrem de încântat că, în sfârșit, Comisia Europeană a cerut ca Bulgaria, Croația și România să adere la spațiul Schengen. Mulțumită eforturilor comisarului european progresist pentru afaceri interne, Ylva Johansson, salutăm acest pas atât de necesar și sperăm că aderarea acestor trei țări, fără alte întârzieri, va consolida Uniunea Europeană în ansamblul său. Socialiștii și democrații vor continua să sprijine acest proces.

Sper că putem conta în continuare pe sprijinul și contribuția dumneavoastră și a partidului dumneavoastră la realizarea obiectivelor noastre comune. PES va organiza o reuniune pregătitoare înaintea EUCO din 15 decembrie, la care sperăm că veți putea participa.

Al tău în solidaritate,

Stefan Löfven

Președintele PES

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter