G4Media.ro

Președintele partidului Reunirea Națională din Franța, Jordan Bardella, calificat drept „Agent străin”,…

Foto: Captură video

Președintele partidului Reunirea Națională din Franța, Jordan Bardella, calificat drept „Agent străin”, „mincinos”, „profitor”, la o dezbatere a capilor de listă din alegeri / Reunirea Națională conduce detașat în sondaje

Campania pentru alegerile europene prinde din nou viteză duminică, 5 mai, cu prima dezbatere între cei șapte lideri ai principalelor liste, invitați la Grand Jury RTL-Le Figaro-M6-Paris Première, relatează BFM-TV.

Jordan Bardella (RN), Valérie Hayer (Renaștere, centru, pro-prezidențial), Raphaël Glucksmann (Partidul Socialist, PS), Manon Aubry (LFI, stânga radicală), Marie Toussaint (Ecologiștii), François-Xavier Bellamy (Republicanii, LR, centru dreapta) și Marion Maréchal (Recucerire, extrema dreaptă) au dezbătut patru teme principale: „războiul economic împotriva Chinei și Statelor Unite”, „provocările apărării europene”, „imigrația și protecția frontierelor continentului” și „provocarea ecologică”.

De remarcat că aceasta este prima dezbatere de acest tip la care participă Jordan Bardella, aflat în frunte cu 32% din intențiile de vot într-un sondaj Elabe pentru La Tribune Dimanche și BFMTV, cu mult în fața lui Valérie Hayer (16,5%). Raphaël Glucksmann are 12% din intențiile de vot, în fața lui Manon Aubry (8,5%), Marie Toussaint (8%), François-Xavier Bellamy (6,5%) și Marion Maréchal (5%).

Ceilalți candidați – cu excepția lui Marion Maréchal și François-Xavier Bellamy – nu l-au menajat pe candidatul RN, denunțând în special legăturile partidului său cu Rusia. Marie Toussaint a subliniat că Jordan Bardella este „un agent al țărilor străine” și a criticat faptul că acesta „nu a votat niciodată în favoarea eliberării de gazul rusesc”.

„Când ai o asemenea fascinație pentru Vladimir Putin, pentru Bashar al-Assad, nu poți să vii aici și să spui că îi aperi pe francezi. Asta este chiar o minciună”, a adăugat candidatul.

„Nu sunteți un patriot, serviți o ideologie”, i-a spus Raphaël Glucksmann. „Am fost de partea celor care i-au rezistat lui Vladimir Putin în timp ce partidul dumneavoastră sărbătorea anexarea Crimeii și ocuparea Donbas-ului”, i-a reamintit liderul socialist. „Noi nu vrem micii telegrafiști ai Kremlinului”, a adăugat el.

Valérie Hayer a calificat drept „rușinos” „sprijinul” RN pentru Rusia, subliniind că Jordan Bardella „nu a susținut niciodată condamnarea (de către Parlamentul European) a încarcerării opozantului rus” Alexei Navalnîi, care a murit între timp în închisoare.

Angajamentul lui Jordan Bardella în calitate de europarlamentar a fost, de asemenea, criticat pe larg, Manon Aubry, de asemenea europarlamentar, denunțând „lenea” acestuia.

„Ați depus 21 de amendamente în decurs de cinci ani, în timp ce eu am depus 3.500. Nu mai sunteți partidul cu flacăra națională, ci partidul cu lenea națională”, a contestat capul de listă al LFI. „Sunteți un asistat social, un mincinos, un profitor”, a adăugat ea.

În ceea ce privește imigrația, Raphaël Glucksmann a denunțat „ipocrizia” RN. „Avem nevoie de un canal legal de imigrație, trebuie să punem capăt ipocriziei (…) Sunteți cu toții ipocriți pe tema migrației (…) acceptați că există nevoi”, a denunțat el.

Manon Aubry a criticat „politica inumană și ineficientă a Europei în materie de migrație”, care a „transformat Marea Mediterană într-un mormânt în aer liber”, și a condamnat prezența pe lista RN a lui Fabrice Leggeri, fostul șef al Frontex, organismul UE de control al frontierelor. Acesta are „sânge pe mâini”, a spus ea.

Bardella s-a transformat într-un adevărat sac de box, consideră Franceinfo.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...