G4Media.ro

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, încă „se recuperează după pneumonie” și nu…

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, încă „se recuperează după pneumonie” și nu va prezida viitoarea sesiune plenară de la Strasbourg

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, încă ”se recuperează după pneumonie” şi nu va prezida sesiunea plenară de săptămâna viitoare, de la Strasbourg, a declarat joi purtătorul său de cuvânt Roberto Cuillo pentru politico.eu.

În luna septembrie, Sassoli (65 de ani), fost jurnalist de televiziune, a fost spitalizat cu pneumonie şi din acest motiv nu a putut prezida sesiunea în care preşedintele Comisiei Europene a rostit discursul anual privind Starea Uniunii. Ulterior, el s-a deplasat în Italia după ce medicii au fost de acord ca politicianul să se recupereze după boală în ţara sa natală.

Însă joi au apărut noi întrebări despre starea de sănătate a preşedintelui PE atunci când acesta nu a participat, fizic sau online, la reuniunea Conferinţei preşedinţilor (COP, formată din liderii grupurilor politice şi preşedintele legislativului UE).

Cuillo a explicat că David Sassoli „încă se recuperează după pneumonie şi este tratat în Italia” şi că acesta nu a putut participa online la COP întrucât efectua teste medicale. ‘El nu va prezida sesiunea plenară de la Strasbourg săptămâna viitoare”, a adăugat Roberto Cuillo.

Acesta a precizat, totuşi, că starea de sănătate a lui Sassoli „se îmbunătăţeşte mult” şi că este probabil ca preşedintele PE să conducă sesiunea plenară care va începe în 18 octombrie.

David Sassoli, social-democrat italian, a devenit preşedinte al Parlamentului European în 2019 în cadrul unui acord mai amplu privind funcţiile de top din principalele instituţii ale Uniunii Europene.

Sesiunea plenară a PE din 4-7 octombrie ar urma să fie prezidată de către unul dintre cei 14 vicepreşedinţi. Prim-vicepreşedintele Roberta Metsola, eurodeputată malteză, a condus sesiunea plenară din septembrie, precum şi reuniunea de joi a COP.

Sursa foto: © European Union 2020 – Source : EP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ăsta daca era în România era trecut la covid obligatoriu, nu avea voie să facă pneumonie !

    • Sunteti usor defazat si obsedat cu Covid… In Romania chiar nu era o prioritate nici testarea, nici declararea bolii.