G4Media.ro

Preşedintele Microsoft s-a întâlnit cu guvernul chinez pentru a discuta despre cooperarea…

Sursa foto: G4Media (generata AI)

Preşedintele Microsoft s-a întâlnit cu guvernul chinez pentru a discuta despre cooperarea în domeniul AI

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, s-a întâlnit miercuri cu ministrul chinez al Comerţului Wang Wentao pentru a discuta subiecte pornind de la inteligenţa artificială şi până la relaţiile comerciale dintre Washington şi Beijing, potrivit unui anunţ al guvernului chinez, transmite CNBC, citată de News.ro.

Întâlnirea subliniază încercarea Chinei de a arăta că rămâne favorabilă afacerilor americane pe fondul tensiunilor continue cu SUA, deoarece încearcă să-şi revigoreze economia.

În special, discuţiile dintre Smith şi Wang vin după ce preşedintele american Joe Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping s-au întâlnit luna trecută, un gest despre care comentatorii au spus că a arătat că China şi SUA încearcă să coopereze în zone cu potenţial.

De asemenea, a semnalat dorinţa de a îmbunătăţi mediul pentru afacerile străine.

În timpul întâlnirii, Wang a spus că China se angajează să ofere servicii mai bune pentru întreprinderile străine, potrivit unui comunicat al Ministerului Comerţului din ţară.

Ministerul Comerţului speră că Microsoft va juca ”un rol constructiv” în cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale între China şi SUA.

Microsoft este considerat unul dintre cei mai importanţi jucători în inteligenţa artificială, în special după investiţia sa de miliarde de dolari în dezvoltatorul ChatGPT OpenAI, la începutul acestui an.

Giganţii tehnologici din China, de la Alibaba până la Baidu şi Tencent, şi-au lansat, de asemenea, propriile modele AI şi produse rivale.

Tehnologia a fost un punct de dispută între SUA şi China în ultimii câţiva ani. Washingtonul a încercat să restricţioneze accesul Chinei la tehnologii cheie, cum ar fi semiconductorii, iar restricţiile pentru exporturi americane au vizat recent cipurile Nvidia, care sunt folosite pentru a antrena modele de inteligenţă artificială.

În timpul întâlnirii dintre Biden şi Xi, cei doi lideri ”au afirmat nevoia de a aborda riscurile sistemelor avansate de AI şi de a îmbunătăţi siguranţa AI prin discuţiile guvernamentale dintre SUA şi China”, potrivit unui raport de la Casa Albă.

Întâlnirea dintre Smith şi Wang pare să fi reflectat asta. Întâlnirile dintre firmele de tehnologie din SUA şi guvernul chinez au devenit din ce în ce mai rare în ultimii ani, pe măsură ce tensiunile Washington-Beijing au crescut. În plus, există foarte puţine firme de tehnologie din SUA care operează în China, servicii precum cele ale Alphabet, compania mamă a Google, şi Meta, fiind blocate în a doua mare economie a lumii.

Cu toate acestea, anul acesta, CEO-ul Apple, Tim Cook, a vizitat China, care este a treia piaţă ca mărime a companiei.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a făcut şi o călătorie în China, unde producătorul de maşini electrice are una dintre cele mai mari fabrici ale sale.

Acest lucru a coincis parţial cu călătoriile mai facile în China, după ridicarea restricţiilor intense legate de Covid-19, în 2022, precum şi cu dorinţa Beijingului de a atrage afacerile străine.

Smith a spus că Microsoft este dispus ” participe activ la transformarea digitală a economiei Chinei” şi îşi menţine angajamentul de a promova cooperarea economică şi comercială între China şi SUA, potrivit Ministerului de Comerţ chinez.

Microsoft nu a fost imediat disponibil pentru comentarii despre întâlnire atunci când a fost contactat de CNBC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...